Legfrissebb hírek ÚJ

13 személyes is lehet a G-osztály indiai klónja – Videó!

13 személyes is lehet a G-osztály indiai klónja – Videó!

A Force Motors Trax Cruiser némileg hasonlít egy Mercedes G-osztályra, de sokkal több hely van benne, és csak a „kocka” töredékébe kerül. „Maximális kényelem és kapacitás” – ez a 4x4-es hajtással is kapható jármű reklámszlogenje. Akár 13 ülést is kínál, az alapkiadás ára pedig körülbelül 13 000 eurónál (5,2 millió forintnál) kezdődik.

Első pillantásra a G-osztály és az Iveco Massif keverékének tűnik. A 3,99-4,34 méter hosszú Gurkhához képest a Trax Cruiser igazi XXL terepjáró, amely egyértelműen felülmúlja a 4,87 méter hosszú G-osztályt: 5,12 méter hosszú, 2,03 m magas, a tengelytávja 3,05 m. Három változat közül lehet választani, tíz, tizenkét vagy hihetetlenül hangzik, de tizenhárom üléssel.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Elképesztő
Van benne G Mercedes, Iveco Massif és talán némi Toyota Mega Cruiser

A legnagyobb változatban az elosztás a következő: a vezető (jobbra) és a mellette lévő utas az első sorban ül, a második sorban hárman férnek el, a hagyományos hátsó padon pedig összesen nyolcan. Tegyük hozzá, a „padozást” Európában nem biztos, hogy jóváhagynák…

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Ülésvariációk
Európában nem biztos, hogy kapna engedélyt a közúti forgalomba, de Indiában nincs vele gond

A 3140 kilogrammot nyomó vasban 2,6 literes, 91 lóerős és 230 Newtonméter topnyomatékú dízelmotor kapott helyet, a technikához ötsebességes manuális váltó kapcsolódik. A létravázas terepjáró független első felfüggesztést kapott, hátulra pedig laprugókat tettek.

A felszereltsége csak a nélkülözhetetlen elemeket tartalmazza. A többnyire kemény, gyenge minőségű műanyaggal „bélelt” utastérben legalább elöl elektromosan mozgatható az ablak, de van benne szervokormány, navigációs rendszer, felár ellenében pedig légkondicionáló. A biztonságot az ABS, az ESP és néhány légzsák garantálja.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Lebutított családi kivitel
Egyszerű, minőségi anyagot vagy kialakítást még véletlenül sem találunk benne

Nézzük az árakat. A tíz férőhelyes alapváltozat 12926 eurónak (4,7 millió forintnak) felel meg, a tizenhárom fő befogadására alkalmas csúcsmodellért pedig 14963 eurónyi (6,1 millió Ft-nyi) összeget kérnek.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Strapabíró
Az ötsebességes váltóval és mindössze 91 lóerős motorral ellátott autó állítólag terepre is vihető

 

 

Forrás: youtube