Legfrissebb hírek ÚJ

700 lóerős a tűzokádó hegyi menő Lancia Delta – Videó!

700 lóerős a tűzokádó hegyi menő Lancia Delta – Videó!

Ez aztán az izom összkerekes Lancia! A Delta HF Integrale Evo Hillclimb versenyautó menet közben tüzet okád a kipufogójából, egészen elképesztő a „rekedtes” hangja, a 700 lóerős összkerekes veszedelem a hegyi versenyek valódi sztárja.

A Hillclimb Masters viadalok gyakori résztvevője Milan Bubnic és a féltve őrzött Lancia Deltája. A 2019-es esztendőben például háromszor is rajthoz állt a sorozat megméretésein a 4x4-es Integrale Evoluzione módosított változatával.

Az autó 2 literes motorjából 700 pacit csalogattak elő, vagyis egészen eszement verdáról van szó. Az 1050 kilogrammot nyomó, félelmetes lökhárítóval ellátott vas brutális teljesítményre képes, a hangja pedig azonnal megbabonázza az embert.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Utcai változat
Lancia Delta HF Integrale Evoluzione: 2 literes motor, 210 lóerő, 300 Newtonnméter

És egy kis történelem: az 1991-es Frankfurti Autószalonon mutatták be az első Evoluzione modellt. A Lancia közúti versenygépében 2 literes, 16 szelepes, 210 lóerős motor volt, a topnyomatéka pedig elérte a 300 Newtonmétert. Az utcai „Evo”-k 1991-ben és 1992-ben épültek – a '91-es rali-világbajnokság után, amikor a Lancia a gyártók és a finn Juha Kankkunennek köszönhetően a pilóták között is nyert, hivatalosan visszavonult a sorozattól. Ugyan a következő esztendőben is a Delta HF Integrale diadalmaskodott (sorrendben hatodszor győzött a márka), de akkor már a gyári fejlesztésű gépet egy privát csapat üzemeltette.

 

Forrás: youtube