Legfrissebb hírek ÚJ

800 pacit tereltek a Brabus szörnyetegébe

800 pacit tereltek a Brabus szörnyetegébe

A Brabusnál hajlamosak becsavarodni a szakik, ha a Mercedesek megvadításáról van szó, és ez most sem történt másképpen. A számok sokkolóak: az összkerekes AMG GT 63 S pokoli, 800 lóerős lett, mindössze 2,9 másodpercre van szüksége, hogy 100 kilométer/órás sebességgel repesszen.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Alapból is durva gép
A négyajtós Mercedes AMG GT 63 S 4Matic-ot alakították át a Brabusnál
Forrás: Brabus

A négyajtós AMG GT-t átkeresztelték Brabus 800-ra – természetesen nem véletlenül, a név több mint árulkodó. A 63 S 4Matic-on alapuló aszfaltpusztító veszedelemben 4 literes, V8-as motor üvölt, plusz 161 lovat kapott a masina, amely így már 800 LE-s, a csúcsnyomatéka pedig 1000 Newtonméter!

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Veszélyes vas
A turbó és az elektronika megbabrálásával plusz 161 lovat kapott a 4 literes, V8-as motor: a gép immáron 800 LE-s, a csúcsnyomatéka pedig 1000 Newtonméter
Forrás: Brabus

Elképesztő, de 3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. Az extra teljesítményt úgy érték el a Brabusnál, hogy megbabrálták a kocsi turbóját és a motorelektronikát. Kilencfokozatú automataváltó dolgozik benne, s 315 km/ó-s tempónál tilt a rendszer.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Villám
A kilencgangos váltóval ellátott Merci 2,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre
Forrás: Brabus

Amennyiben a tulajdonos szeretné a hanghatással is felhívni magára a figyelmet, akkor plusz pénzért rozsdamentes acélból készült kipufogóval is rendelhető a gép. Persze, a Mercedes kinézete is változott. Az első spoiler szénszálas anyagból készült, ahogy a diffúzor és a hátsó lökhárító betétei. A feltűnőségről a „B” logók is gondoskodnak.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Feltűnő
Szénszálas anyagokkal vadították meg a kinézetét
Forrás: Brabus

A cég új, kovácsolt, monoblokk kerekei is ütősek: 21-es vagy 22-es méretben is rendelhetőek. Előre 275-ös, hátulra 335-ös abroncsokat dobtak. Ugyancsak plusz pénzért a Brabus Airmatic Sport légrugós felfüggesztés is kérhető hozzá. Ám aki ilyen veszedelmet szeretne, mélyen a bukszájába kell nyúlnia: az AMG GT 63 S 4-Door alapára 163 ezer dollár, tehát 52 millió forint. A Brabus 800-ért természetesen jóval többet kérnek.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Drága mulatság
Az ára jóval meghaladja az 60 millió forintot
Forrás: Brabus