Legfrissebb hírek ÚJ

A Chinook katonai helikopter testvére lett az egyedi Land Rover Defender

A Chinook katonai helikopter testvére lett az egyedi Land Rover Defender

A brit Királyi Légierő leghosszabb ideig szolgálatban lévő légi járműve, a Chinook helikopter 2021-ben töltötte be a 40. „életévét”, és most a kevésbé ismert brit Tecniq cég speciális módon ünnepelte meg a legendát. Egyedi Land Rover Defenderrel rukkolt elő, az összkerekes terepjáró tökéletesen passzol a géphez.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Igényes
Luxusbelső bőrborítással

A Q40 Defender névre keresztelt, előző generációs LR teljes újratervezésen és átépítésen esett át, több árnyalatú fényes és matt zöld festést kapott. A lényeg az volt, hogy jól illeszkedjen a két hajtóműves nehéz szállító helikopter dizájnjához. A Chinook a hatvanas években jelent meg, korának leggyorsabb ilyen gépe volt, akár 315 kilométer/órás sebességgel is tud(ott) repülni. Elsődlegesen csapatszállításra használták a vietnámi háborúban. A repülőgéptörzs zárt nyílásokkal úszóképes.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Passzol
Ugyanolyan a színvilága a Defendernek, mint a helikopternek

Az autóra visszatérve, a munkálatok során szénszálas anyagokat használtak. Egyedi lett a hűtőrács, a motorháztető és a sárvédő. Az eloxált alumínium ajtókilincsek köré kézzel varrt bőr került, kívülről pedig a dupla rotoros kialakítás grafikus ábrázolása látható.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Minőségi meló
A Tecniq nevű manufaktúra teljesen átépítette, a saját elképzelése szerint átalakította az előző generációs Land Rovert

Az első üléseket „Bridge of Wier” bőrbe burkolták, báránybőr betétekkel, kézzel összevarrva. Többek között a középkonzol, a sebességváltó és a műszercsoport is átalakításon esett át. A hátsó részen két különálló ülés található, bézs bőrbe kötve, fekete betétekkel, és egy nagy konzol jelenti a választóvonalat.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Fogós kérdés
Mondd, te mit választanál? Az egyedi Land Rover Defender terepjárót vagy a 41 éves Chinook szállító helikoptert?

A piros biztonsági öv és a rakteret az utastértől elválasztó háló kontrasztot ad az egésznek. Ami a motorteret illeti, a Ford 2,3 literes, négyhengeres aggregátja található benne, a technika 307 lóerős, a csúcsnyomatéka 432 Newtonméter. Továbbfejlesztett hatfokozatú automata sebességváltó és 4x4-es hajtás kapcsolódik hozzá. Nagyobbak a fékek és új a felfüggesztés, a futómű állítható.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Menő
A pezsgőhűtő és a pohártartó is a felszereltség része lett

Az egyszeri Tecniq Q40 Defender egyébként eladó lesz, a Bonhams szeptemberben, a Goodwood Revivalen fogja elárverezni. A bevételt a brit Királyi Légierő egyik testülete kapja.