Legfrissebb hírek ÚJ

A Hilux erősebb és gazdaságosabb motorját kapja meg a Toyota Land Cruiser

A Hilux erősebb és gazdaságosabb motorját kapja meg a Toyota Land Cruiser

A Toyota Hiluxban már bevetett és bevált 2,8 literes, négyhengeres turbódízel motort kapja meg a 2021-es modellévű Land Cruiser. A világ legjobb összkerekes terepjárója így erősödik, hiszen 204 pacis lesz, ahogy a topnyomatéka is komolyabb értékre emelkedik, kereken 500 Newtonméterre.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Erősödik
A külseje kevésbé változik, a lényeg a motortérben van: a Toyota Hilux 2,8 literes turbódízel szíve kerül bele, amely 204 pacis, a topnyomatéka pedig 500 Newtonméter

Természetesen a menetdinamikán is meglátszik majd a változás. A hatsebességes automataváltóval ellátott gép 9,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre, ez a közel 30 lóerős és 50 Nm-es előrelépés mellett 3 szekundumos fejlődést jelent.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
7 deci spórolás 100 km-en
Körülbelül 7 litert fogyaszt vegyes használat alatt

A 175 km/ó-s csúcstempóra képes vas ráadásul a Start/Stop rendszerével vegyes ciklusban már csak 7 liter körül fogyaszt 100 kilométerenként – ez 7 deciliteres javulás mutat.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Fejlődés
Okosabb, modernebb, biztonságosabb lesz

Ám nem csak a motorháztető alatt lesz változás. Figyelemfelkeltő a „Black Pack” optikai csomag – a króm mellett megjelennek a fényes fekete elemek. Az LC megkapja a második generációs Toyota Safety Sense biztonsági rendszert, amely még jobban ügyel a gyalogosok és a kerékpárosok testi épségére, valamint modernebb sebességtartó automatikával van ellátva.

 

 

Forrás: youtube