Legfrissebb hírek ÚJ

Amerikai tuning: 650 lóerős óriás

Amerikai tuning: 650 lóerős óriás

Az amerikaiak tudják, mitől döglik a légy… Az eszement átépítéseivel, tuningolásaival világhírűvé vált Hennessey Performance Engineering a legújabb beavatkozásával akár 650 lóerősre tudja növelni az összkerekes Cadillac Escalade teljesítményét, s a több mint 2,5 tonnás óriás nullaszázas sprintjét 5,3 másodpercre képes levinni. Őrület!

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Elfüstöli a kerekeit
Félelmetes teljesítményre képes a 650 lovas Escalade

Dörzsölhetik a tenyerüket a 2021-es vagy újabb Escalade tulajdonosok. A 6,2 literes, V8-as motorral rendelkező autók most még durvábbak lehetnek – nem feledkezve meg a V8-as Chevrolet Suburban, a Chevrolet Tahoe és a GMC Yukon modellel rendelkezőkről sem.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
V8
A 6,2 literes aggragátot babrálják meg a Hennessey szakemberei

A Hennessey kiadta új teljesítménycsomagját, amely 55 százalékkal növelheti a nyolchengeres aggregát teljesítményét. Majdnem egy másodperc faragható az időből, amely alatt álló helyzetből eléri a 100 kilométer/órás sebességet az adott jármű.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Fürge mamut
A több mint 2,5 tonnát nyomó összkerekes Cadillac 5,3 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 kilométer/órás sebességre

Érthető módon, ez a fajta teljesítménynövelés nem olyan, amely a legközelebbi bevásárlóközpont parkolójában telepíthető, mivel több alkatrész beszerelését, valamint fejlesztését igényli. A Hennessey által az Escalade, a Tahoe, Suburban és a Yukon számára kifejlesztett csomag egy 2,9 literes kompresszort, egy intercoolert, egy nagy átfolyású szívócsövet, egy rozsdamentes acél kipufogórendszert, egy szellőztető rendszert, tolórudakat és megváltoztatott motorelektronikát tartalmaz.

Minden motorfrissítéshez három év vagy 36 000 mérföld (57936 kilométer) garancia jár. Meg kell jegyezni, hogy a beavatkozás nem olcsó, mivel a teljes ára 27950 dollár, azaz körülbelül 10 millió forint – ekkora összegért már egy komplett autót lehet venni. Ennyi pénzt kiadni plusz 230 lóerőért vagy 1 másodperccel komolyabb gyorsulásért, nem tűnik túl gazdaságosnak. Persze, az is lehet, hogy a 650 lónak az ereje és a 900 newtonméteres csúcsnyomaték valamelyest kárpótlást nyújt...

 

 

Forrás: youtube