Legfrissebb hírek ÚJ

Átment a törésteszten Putyin elnöki páncélozott autója

Átment a törésteszten Putyin elnöki páncélozott autója

Az orosz elnök szörnyetege egyre közelebb áll a bevetéshez. Vlagyimir Putyin páncélozott autója már túl van a törésteszteken is és a hírek szerint kiváló eredményekkel zárt.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Havas gyakorlás
Korábban a téli tesztelésről készültek képek

Az Egyesült Államok első emberének a hivatalos autóját hívják „Beastnek”, azaz „Szörnyetegnek”, s a világ egyik legsokoldalúbb páncélozott járműve a párját ritkítja. Nem kérdés, Putyin sem akar lemaradni Donald Trumptól.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A Szörnyeteg
Az amerikai elnök páncélozott limuzinja

Amíg az amerikai politikus egy átalakított Cadillac-kel, az orosz kollégája sokszor egy Mercedes luxuslimuzinnal utazik egyik helyről a másikra. Ám hamarosan jön a Kortezh által épített összkerekes hodály.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Páncélozott
Putyin egy Mercedest használ általában

Denis Manturov ipari és kereskedelmi miniszter árulta el, hogy a modell már túl van a törés- és zuhanási teszteken, s mindent a legnagyobb rendben találtak.
„A próbautat április végéig, május elejéig megejtjük – mondta Manturov, aki egyelőre nem erősítette meg, hogy a következő hónapban már hivatalosan is használná a modellt Putyin, mégpedig a beiktatási ünnepségén. – A strapabírósága és a beleépített technológiai újdonságok is meggyőzőek.”

Az egykori szovjet, majd orosz korszak alatt az ország vezetői többféle autóval közlekedtek: volt például ZIL-41047, de Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman is. A mostani járműért az állam által támogatott Központi Tudományos Autó és Gépészeti Kutatóközpont felel. A veszedelem részletei titkosak, s nem valószínű, hogy rengeteg információt osztanának meg vele kapcsolatban.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Biztonságos
Vetekszik majd az amerikai elnök modelljével

Ami biztos, teljesen páncélozott lesz, gáztámadás esetére saját levegőszűrő-berendezéssel látták el, kilőtt kerekekkel is képes közlekedni, s akár egy kisebb műtétet is végre lehet hajtani a belterében.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Minden eshetőségre felkészülve
Akár kisebb műtétet is végre lehet hajtani a belterében

 

Forrás: youtube