Legfrissebb hírek ÚJ

Bajban a Lada: bezárhatja gyárait az orosz legenda

Bajban a Lada: bezárhatja gyárait az orosz legenda

Az Ukrajna elleni orosz katonai invázió miatti gazdasági szankciók hatására a Lada kénytelen bezárni gyárait. Oroszország egyre nehezebb helyzetbe kerül, a BBC értesülései szerint mindez komoly hatással van az 1973-ban alapított márka jövőjére is.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Besorozva
Az orosz hadsereg is előszeretettel használ Lada Nivát

A nyugati szankciók ellehetetlenítették a Ladát, a vállalt képtelen beszerezni az autógyártáshoz szükséges alkatrészeket.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Jó eladás
A Vesta nagyon népszerű a számára hazai piacon

Csak a tisztánlátás miatt: a 2021-es esztendőben a márka nevéhez fűződött az oroszországi eladások több mint húsz százaléka.

Tegyük hozzá, a Lada korábban már majdnem csődbe ment. Bár a kormánytól rengeteg támogatást kapott, mégis a francia Renault kellett ahhoz, hogy megmeneküljön a teljes összeomlástól.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Sarazós off roader
Egészen extrém modellek is épültek például a Nivából

Miután egyre több cég vonul ki Oroszországból, s egyre több cég döntött úgy, hogy lezárja gazdasági kapcsolatait az Ukrajna ellen háborút indító országgal, a jövő nem sok jót ígér.

Érdekesség, hogy az orosz elnök, Vlagyimir Putyin is előszeretettel mutatkozott korábban Ladával, például az összkerekes terepjáró legendával, a Nivával, vagy éppen a Vestával. Sőt előfordult, hogy arra buzdította az oroszokat, a nyugati márkák helyett a Ladát részesítsék előnyben.

 

 

Forrás: youtube