Legfrissebb hírek ÚJ

Ez őrület! Családi rakéta: 580 lóerős Volkswagen T5 Multivan

Ez őrület! Családi rakéta: 580 lóerős Volkswagen T5 Multivan

Csak azért, mert már meglett családapa valaki, gyermekei vannak, nem kell lemondania a közúti élvezetekről. Mondjuk a Porsche kínálta csúcsérzésről. Oké, hogy a négytagú famíliának már túl kicsi az aszfaltpusztító, de a technikát beépíthetjük egy összkerekes Volkswagen Transporter Multivanba, s máris kezdődhet a móka. Mutatjuk a világ legmenőbb kisbuszát!

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Nem hivalkodó
Kívülről szemlélve a Transportert, nem lehet róla megmondani, hogy egy valódi vadállat

A járművet a németországi, berlini székhelyű TH Automobile nevű cég készítette. Az alapot a VW T5 adta, s ebbe a kényelmes személyszállítóba pakolták bele a 997 szériás Porsche 911 Turbo motorját. A 3,6 literes boxeraggregát a Multivan hátuljába került, s új helyén 580 lóerő leadására képes.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Első osztály
Amit csak lehetett, Alcantara bőrrel borítottak, a T5 nem csak fullos, de rendkívül modern és kényelmes is

A „standard” furgon egyébként 480 LE-s lenne, de a tuningműhelyben a GT2 turbóival turbózták fel a modellt, így pedig plusz 100 pacival büszkélkedhet. És ez még nem minden: a szakemberek szerint akár 800 LE-sre (620 Newtonméter) is növelhető a fura szerkezet.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Elképesztő
A Porsche 911 Turbo motorja dolgozik a VW hátuljában, mégpedig 580 lónak az erejével

A Porsche hatfokozatú kéziváltója dolgozik a vasban, a lassításról a Brembo hipermodern rendszere gondoskodik (elöl 370, hátul 365 milliméteres a féktárcsa), a Volkswagen csúcssebessége eléri a 285 kilométer/órát.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Aztaaa....
A Porsche cuccokkal telepakolt kisbusznak 285 kilométer/óra a topsebessége

A belterét Alcantara bőrrel fedték be, jár hozzá Porsche kormány és műszerezés és például sínen csúsztatható, befordítható ülés. Az átépítés 284166 ezer euróba, azaz körülbelül 119 millió forintba került.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Méregdrága
Az átalakítás jelenlegi árfolyamon számolva több mint 119 millió forintnyi összegbe került