Legfrissebb hírek ÚJ

Hardcore off road teszteken kínozzák a Kamazokat – Videók!

Hardcore off road teszteken kínozzák a Kamazokat  – Videók!

A Kamaz teherautók nemhiába világhírűek strapabíróságukról, extrém felhasználhatóságukról. Mielőtt forgalomba, vagy éppen katonai bevetésre kerülnek, kőkemény extrém tesztpályán bizonyítják képességeiket. Zseniális kisfilmek mutatunk az óriások nyúzásáról!

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Strapabíró munkásgép
A legnehezebb területeken is nyugodt szívvel bevethetőek a Kamaz teherautók

A Kámai Autógyár (Kamszkij avtomobilnij zavod) Oroszország legnagyobb járműgyártó vállalata. Központja a tatárföldi Naberezsnije Cselniben található. Nehéz tehergépkocsi-gyártásban a világ tizenegy legjelentősebb vállalatának egyike, míg dízelmotorgyártásban a világranglista nyolcadik helyét foglalja el.

Az első teherautó 1975 februárjában készült el – a mai napig több mint kétmillió monstrum hagyta el az üzemek területét. A nevét kezdetben KamAZ-nak írták, azonban ez a szokás hamar kiment a használatból, és már csupa nagybetűvel, vagy csak nagy kezdőbetűvel írják.

Magyarországon is komoly hagyománya van a Kamaz teherautóknak, rengeteget hasznát vették útépítéseknél, bányákban, kövek, gabona és szemét szállításánál, fakitermelésnél, betonkeverésnél, stb.

A márka a világ leghíresebb tereprali-versenyén, a Dakaron is letette a névjegyét: az 1996-os első sikerét is számolva, összesen tizenkilencszer diadalmaskodott.

 

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Nagy bajnok
A Kamaz már tizenkilenc diadalt számlál a Dakaron, legutóbb 2022-ben nyert

 

 

Forrás: youtube