Legfrissebb hírek ÚJ

Jobb, ha nem áll az útjába: páncélozott rendőrségi üldöző

Jobb, ha nem áll az útjába: páncélozott rendőrségi üldöző

Egy összkerekes jármű, amely ellenáll a lövedékeknek, s az akadályokat is eltünteti az útjából. Ha egy ilyen vasat lát meg a visszapillantó tükrében, jobb, ha kitér előle, illetve végrehajtja a benne ülők utasításait. A Dodge Charger SRT Hellcat rendőrautó bevetésre kész!

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Jobb vigyázni vele
Igazi veszedelem a jármű: amellett, hogy golyóálló, még az útakadályokat is elsöpri maga elől

Az utcai verzió átalakítását az Armorax végezte, a cég világhírnévre tett szert a páncélozott járgányok piacán. Az autó speciális üvegeket, golyóálló burkolatot, extrém abroncsokat és szénszálas kiegészítőket kapott.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Védelem
A Dodge Charger SRT Hellcat rendőrségi változatának az üvegei speciális anyagból készültek

A kulcsszó a védelem! A szabványos ablakokat akril és polikarbonát keverékéből készült páncélozott panelek helyettesítik. „Védelmet” kapott az akkumulátor, a hűtő és az üzemanyagtartály, de módosítottak a motorelektronikán, valamint a felfüggesztésen is.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Reszkessetek rosszfiúk!
Igazi izomgép, extrákkal telepakolva

Természetesen az utastér ugyancsak páncélozott, az Armorax szerint a rendőrségi modell B7-es szintű védelmet kínál, ami az egyik legjelentősebb. Alapvetően ez azt jelenti, hogy ellenáll a 7,62×51 mm-es, puskából leadott lövedékeknek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Padlógázon
Akit üldözőbe vesz, annak nincs sok esélye: 700 lóerős a vas

Amit még fontos megjegyezni a kocsiról, hogy összkerékhajtású, a rendszer a rossz útviszonyok között is igyekszik maximális tapadást biztosítani. Az SRT Hellcat 6,2 literes, V8-as motorja pedig több mint 700 lóerős.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Nem hétköznapi
Csak különengedéllyel lehet belőle rendelni

Az egyetlen baj vele, hogy nem lehet megvásárolni, kizárólag a rendvédelmi szervek és magas rangú politikusok rendelhetnek belőle.