Legfrissebb hírek ÚJ

Micsoda öszvér: Ram pickup és Ford Mustang keverék!

Micsoda öszvér: Ram pickup és Ford Mustang keverék!

A Szivárvány sejknek becézett Hamad Bin Hamdan Al Nahyan különleges autógyűjteményének ékes darabja. Az Egyesült Arab Emírségek-beli milliárdos fura szerzetet építtetett: egy összkerekes RAM kisteherkocsit kereszteztetett egy Ford Mustanggal.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Különc
Elég extrém eredménye lett a Ram pickup és a Ford Mustang egybegyúrásának

Azt nem állítjuk, hogy a világ legszebb járműve született meg, de hogy nem hétköznapi, az egészen biztos. A sejk nem mellékesen korábban már négyszeresére nagyíttatta az amerikai hadsereg legendás terepjáróját, a 3,36 méter hosszú, 1,57 m széles, 1,77 m magas, 1113 kilogrammot nyomó Willys Jeepet.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Elképesztő
Sokszorosára nagyított Willys Jeepje is van a dúsgazdag sejknek

Annyi pénze van, hogy nem tudja mire költeni, mindent elárul a gazdagságáról, hogy vásárolt magának hét darab Mercedes 500 SEL-t, de mindegyiket más fényezéssel, így a hét összes napján különleges gépben tud ülni.
Ám akad a gyűjteményében egy nyolcszorosára nagyított Dodge is.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Megalománia
A Dodge kisteherautóból is órást építtetett

Na, de térjünk vissza a fentebb emített járgányhoz. Az alapját a RAM 4x4 adja, amelyre rákerült a Mustang „teste”. A remekmű úgy néz ki, mint egy harmincas évekbeli modell, amelyet egy kicsit újraértelmeztek. A Dodge Ram pickupot megszabadították a felépítményétől, hogy helyet kaphasson a Ford karosszériája.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Aprólékos munka
A platós hosszabb volt, mint a Ford, ezért trükközni kellett az alvázzal, a karosszériaelemekkel

Igen ám, csakhogy a platós alváza jó egy méterrel hosszabb, mint a Mustangé, így toldani kellett a személyautót – a 6,4 literes, Hemi, V8-as aggregátot rejtő motorháztetőt érintette a folyamat, kézzel készített, üvegszálas karosszériaelemekkel látták el a különleges gépet.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Durva
6,4 literes, V8-as Hemi motor dolgozik az elejében

A munkálatokat egyébként Husszain Albagali, a 3D-s, extrém, nem ritkán elég csúnyácska kreálmányairól híres művész irányította.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Időutazás
Az elmúlt évszázad elejét idéző autó épült