Legfrissebb hírek ÚJ

Orosz tuning: a MIG-23-as vadászgép gázturbinája került a BMW-be – Videó!

Orosz tuning: a MIG-23-as vadászgép gázturbinája került a BMW-be – Videó!

Ez annyira beteges! Hol máshol, mint Oroszországban járunk... Néhány fiatal szaki úgy gondolta, a vadászrepülőgépet egyesíti a BMW személyautóval. Az eredmény nagyon durva, egy MIG-23-as fedélzeti gázturbinája dolgozik a Bömös motorházteteje alatt.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Szovjet gyártmány
A MIG-23-as vadászgépet 1967-ben mutatták be

Tegyük hozzá, már korábban is sokan dolgoztak azon, hogy a repülőgépek technikáját valahogy átültessék a négykerekű járgányokba – több-kevesebb sikerrel jártak a szakik. Az oroszok viszont eredményt értek el, igaz, ízlések és pofonok, hogy kinek mozgatja meg a fantáziáját. Ugyanakkor az elvitathatatlan, abszolút egyedi kivitelezésről van szó...

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Őrület!
A repülő főhajtóművének a beindítására szolgált fedélzeti gázturbinával vadították meg a BMW-t

Szóval, a Mikojan–Gurjevics MIG-23 egyhajtóműves, változtatható szárnynyilazású harmadik generációs vadászgép lett a donor. Még a Szovjetunióban fejlesztették ki, elsősorban a MIG-21-es leváltására. Az első felszállását 1967-ben jegyezték fel, míg sorozatgyártásba 1970-ben került. A 2500 kilométer/órás csúcssebességre képes, 2820 km hatótávolságú gép a magyar légierőben 1979 és 1997 között állt hadrendben. A repülő főhajtóművének a beindítására szolgált fedélzeti gázturbinát építették be az E30-as, állítólag összkerékhajtással is ellátott BMW-be. Nagy truvájt így nem hozott, a plusz 60 lóerő mellé 400 newtonméteres csúcsnyomaték dukál. Viszont a hangja... Nos, attól tuti megsüketülnek a szomszédok.

 

 

Forrás: youtube