Legfrissebb hírek ÚJ

Pillanatok alatt ellopnak több Ford F-150 Raptor tereppickupot – Videó!

Pillanatok alatt ellopnak több Ford F-150 Raptor tereppickupot – Videó!

Az autótolvajok egyre merészebbek, akár a kereskedők hivatalos telephelyéről is képesek elkötni a kiszemelt járműveket. Mint például ahogy a Michigan állambeli, Wayne megyében található Dearbornban történt: a biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy személy több összkerekes F-150 Raptort is ellop.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Elektromos autó
Egy Ford Mustang Mach E-t is elvittek a telephelyről

Legalább öt tereppickupot és egy Mustang Mach E-t lovasított meg az éjszaka folyamán a besurranó. Az alkatrészhiánnyal és ellátási problémákkal küszködő autókereskedelem nehéz helyzetben van. Oda jutottunk, hogy a használt járművek gyakran többért kelnek el, mint a vadonatújak – utóbbiakért akár éveket kell várni.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Gyors munka
Másodpercek alatt meglovasította az elkövető a vadonatúj kocsit

A tolvajok azonnal kacsoltak, hiszen jól lehet keresni az elkötött modellekkel. Manapság már az összeszerelő üzemekből is lopnak, így ne csodálkozzunk, hogy a kereskedőtelepek is célponttá váltak. A Ford pedig abszolút célkeresztben van az Egyesült Államokban.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Éjszaka
Simán kihajtott a dearborni kereskedésből a 4x4-es tereppickupokkal

Csak az elmúlt évben több mint 100 autót loptak el közvetlenül a Fordtól. Az egyik legnépszerűbb célpont a tolvajok körében az F-150 Raptor, köszönhetően annak, hogy drága és ritka. Júniusban egyetlen behatolás során több mint egy tucat F-150 Raptort loptak el egy telepről, most pedig legalább ötöt Dearborn környékén.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hajsza
A rendőrök üldözőbe vették a Mach E-t

A biztonsági kamera Youtube-on megosztott felvételén jól látszik, hogy egy tolvaj több Raptort és egy Mustang Mach-E-t visz el. A rendőrök egyébként üldözőbe veszik az elektromos kocsit, igaz, az nem világos, hogy sikerül-e utolérniük és elkapni az elkövetőt. Ami viszont rendkívül elgondolkodtató, hogy a tolvaj milyen könnyen beindítja a járműveket és elhajt velük. Mintha a kulcsok csak rá vártak volna, de az is lehet, a Fordoknak akad valamifajta sebezhetőségük, ami ennyire könnyű célponttá teszi mindegyiket, vagy egyszerűen valaki „belülről” segítette a besurranót.

 

Forrás: youtube