Legfrissebb hírek ÚJ

Pótkocsis mutáns traktor lett az ikonikus Land Cruiserből – Galéria!

Pótkocsis mutáns traktor lett az ikonikus Land Cruiserből – Galéria!

Mezőgazdasági munkagéppé alakították a világ egyik legjobb, leghíresebb terepjáróját, az összkerekes Toyota Land Cruiser FJ40-est. Az 1972-es modell teherautóknak vagy traktoroknak való kerekeket kapott, pótkocsit húz maga után – ritka megoldás, az ember nem tudja eldönteni, mosolyogjon, vagy inkább sírjon az ikon megreformálása miatt.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
Átépítve
Egykoron elismert terepjáró volt, a Toyota Land Cruiser FJ40 legenda a 4x4-es, kimagasló off road képességekkel rendelkező gépek között

Szóval, itt van egy 1972-es, legendás terepjáró: 17 hüvelykes Raceline kerekeken gurul, amelyekre 49 hüvelykes Super Swamper gumiabroncsokat húztak. A szántóföldeken látható pótkocsik stílusát idéző vontatványa van. Hiába, a stílus maga az ember, jelen esetben a gép…

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
Pótkocsi
Mi indokolta, hogy egy ilyen szerkezetet kössenek utána?

Tulajdonosa Craig Rookstool, becenevén Mosse Man, aki a Kansas City Royals baseballcsapat nagy rajongója, azé az együttesé, amely 2015-ben megnyerte az amerikai profi bajnokságot, a Major League Baseball World Seriest (MLB). S, hogy ez miért érdekes? Megmagyarázza a jármű és pótkocsija „furcsakék” színét, valamint a Toyota oldalán a diadalra utaló jelzést.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
Modernizálva
A belterét is alaposan átalakították...

A Land Cruiserről egyébként eltávolították a tetőt, az oszlopokat és az ajtókat, így biztosítva helyet az acél bukócsövezésnek. A Dana 60 tengelyeket, első és hátsó zárható differenciálművet kapó terepjáró motortere 5,7 literes, 350 lóerős aggregátot rejt.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
Fotelek
Kényelmes ülések kerültek a közel 40 millióra taksált modellbe