Legfrissebb hírek ÚJ

Ramcharger: 702 pacival térhetne vissza a Ram pickup és Dodge Charger szerelemterepese

Ramcharger: 702 pacival térhetne vissza a Ram pickup és Dodge Charger szerelemterepese

Milyen lenne, ha kereszteznék a Ram 1500 TRX pickupot a Dodge Chargerrel? Ismét piacra dobnák az ikonikus összkerekes terepen járót, a Ramchargert, amelyet 1974 és 1993 között gyártottak s népszerű volt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Legenda
Tizenkilenc esztendeig gyártotta a Dodge a Ramchargert

Amerika két legikonikusabb SUV-ja, a Ford Bronco (1965-1996) és a Chevrolet Blazer (1969-1994) visszatér a bemutatótermekbe. Ebből kiindulva előfordulhat, hogy a Dodge újraéleszti a Ramchargert? Masszív terepjáró lenne, vagy csak városi utcákra alkalmas crossover?

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Masszív alapokon
A Ram 1500 TRX összkerekes tereppickupra épül(hetne)

Lehet, ezek olyan kérdések, amelyekre egyhamar nem kapunk választ. Ennek leginkább az az oka, hogy a Dodge hivatalosan egyelőre nem tervezi a legenda újjáélesztését. Természetesen vannak pletykák, amióta a Ford „feltámasztotta” a Broncót, de a Dodge most a Horneten dolgozik, egy kompakt crossoveren, amely az Alfa Romeo Tonale-re épül. Ám az Instagramon „jlord8” néven futó pixelművész már megalkotta a Ram 1500 TRX és a Dodge Charger „elegyét”.

Kétajtós lenne a Dodge Ramcharger, a motortere 6,2 literes, kompresszoros, V8-as aggregátot rejtene, 702 lónak az erejével, s körülbelül 900 newtonméteres csúcsnyomatékkal. Ez a brutális teljesítmény elég lenne ahhoz, hogy megsemmisítse a kínálat csúcsát jelentő Ford Bronco Raptort, amely turbófeltöltős, 3 literes, V6-os motorral rendelkezik, több mint 400 pacival.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Félelmetes vas
6,2 literes motor, 702 lovas csúcsteljesítmény, körülbelül 900 newtonméteres topnyomaték

A Ramcharger TRX-nek elegendő lendülete lenne ahhoz, hogy az olyan szuper szabadidő-autókkal, mint a Lamborghini Urus és a közelgő Ferrari Purosangue felvegye a versenyt. Mindezt úgy, hogy olyan off road felszereltséggel büszkélkedhet, amely az egyik leginkább terepre alkalmas modellé tenné.