Legfrissebb hírek ÚJ

Speciális Patrollal üldözik a rosszfiúkat a dubaji rendőrök – Videó!

Speciális Patrollal üldözik a rosszfiúkat a dubaji rendőrök – Videó!

Az AMG-ktől a Lamborghinikig, a Ferrariktól a Bugattikig, a dubaji rendőrség autóflottájában elképesztő járművek kaptak helyet. Igaz, a legtöbbjüket csak mutatóba sorozták be, a turisták által kedvelt területeken járőröznek, de a legújabb modell tényleg alkalmas arra, hogy a bűnelkövetőket üldözzék vele. A Nissan Patrol alapú összkerekes, hardcore terepjárót a sivatag sem lassítja le.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Biztos alapokon
A Nissan Patrol adja az alapját, de a Közel-Keleten átépítették

A Ghiath Smart Patrol névre keresztelt változat a W Motors, a Lykan HyperSportot és a Fenyr SuperSportot megalkotó cég munkája. A vas nem éppen új, hiszen a tavalyi Dubai Expón mutatták be először, mégis, amióta a közelmúltban leszállították az első tíz darabot a rendelt négyszázból, alaposan a reflektorfénybe került.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Király
Full extrás a terepjáró, a kényelemre nem lehet panasz

A Ghiath Smart Patrol a világ egyik legfejlettebb biztonsági járműve, és az első W Motors autó, amelyet teljes egészében az Egyesült Arab Emírségekben, a cég Dubai Silicon Oasis üzemében gyártottak – olvasható a manufaktúra közleményében – A fejlesztés folyamatos, hamarosan további járművekkel bővül a flotta.”

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Tartozék
Drón is jár hozzá

Sok mindent nem árult el a cégvezetés a terepjáróról, de az biztosra vehető, hogy a hatodik generációs Nissan Patrolra épült. Teljesen új, pontosabban a W Motors szakemberei által módosított az eleje és a hátsó része.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Elkülönítve
Üvegfallal van elválasztva a rosszfiúknak fenntartott hátsó rész az autó elejétől

Egyébként úgy tűnik, a hátsó lámpákat a Dodge Durangótól szerezték be… Megkülönböztető fényjelzéssel, szirénával, Michelin gumiabroncsokkal, speciális, terepjárásra alkalmas keréktárcsákkal, kamerákkal van ellátva. Plusz a tetőn is található egy furcsa, periszkópszerű szerkezet, amely 360 fokban képes pásztázni a környezetet.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Mint a periszkóp
A kamera 360 fokos szögben lát

A belterében egy masszív infotainment-képernyő található a műszerfal közepén, egyedi a kormány és az üléskárpitozás, átdolgozott grafikai elemekkel bővült a digitális műszercsoport.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Dögös
Kiegészítő lámpákkal is ellátták

Egy harmadik kijelzője is van, amely a kamera jeleit, felvételeit mutatja. Az átlátszó fallal elválasztott hátsó utasteret úgy alakították át, hogy a letartóztatott rosszfiúk is elférjenek benne. Rádiórendszer és drón is a felszereltség része.

 

Forrás: youtube