Legfrissebb hírek ÚJ

Toyota 4Runner 40. évfordulós különkiadás, mindössze 4040 darab készül belőle – Videó!

Toyota 4Runner 40. évfordulós különkiadás, mindössze 4040 darab készül belőle – Videó!

Az 1983 októbere óta gyártott Toyota 4Runner népszerűsége nem csökkent az elmúlt évtizedek alatt, továbbra is jól fogy, elsősorban az Egyesült Államokban. Tavaly például 144696 darabot adtak el belőle a tengerentúlon – most jön a 40. évfordulós, limitált szériás kiadás, minden bizonnyal hamar elkapkodják.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Sötét lovag
A fekete bőrbelsőt finoman narancssárga varrással és 40th-s logókkal vadították meg a japánok

A 2010-es modellévre gyártott, 2009 augusztusában megjelent, ötödik generációs 4Runner van még mindig műsoron. Folyamatosan kap némi fejlesztést, de majd 2023-ban érkezik a nagy dobás, a mindössze 4040 darabos speciális kiadás. A négykerék-hajtással kínált 40. évfordulós modell három színben lesz választható: készül belőle fekete (Midnight Black Metallic), fehér (White) és piros (Barcelona Red Metallic).

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Menő
A bronzszínű keréktárcsák kifejezetten figyelemfelkeltőek

Az SR5 Premium kiadás alapján 17 colos bronz keréktárcsákat kap, a hűtőrácsának kialakítása pedig a régi időket idézi. Több helyen is megjelenik a „40th Anniversary” logó, például kívül, a küszöbön, a szőnyegeken, a SofTex bevonatú fejtámlákon. Bronz szín díszíti az utasoldalt, a váltógombot és az üléseket is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A hőskort idézi
Egyedi a hűtőrácsa is

Továbblépve a kínálat többi tagjára, a 2023-as Toyota 4Runner alapfelszereltségként megkapja a holttérfigyelőt és a hátsó keresztirányú forgalom figyelmeztető rendszert, a LED-es távolsági fényszórót, valamint a Safety Sense-P vezetéssegítő technológiát.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Különleges kiadás
Mindössze 4040 darab készült a 4Runner 40th Anniversaryból

A 4WD-s modelleket ellátják Active Traction Control rendszerrel, amely figyeli és megakadályozza a kerekek csúszását. A 2268 kilogramm vontatókapacitású 4Runnerben 4 literes, V6-os motor dolgozik, a csúcsteljesítmény 270 lóerő, a topnyomaték pedig 377 Newtonméter.

 

Forrás: youtube