Legfrissebb hírek ÚJ

Úgy 139 millióért megvásárolható Ken Block 600 lóerős gymkhanás Fordja – Videó!

Úgy 139 millióért megvásárolható Ken Block 600 lóerős gymkhanás Fordja – Videó!

A motorsportok világában a Ken Block név aligha szorul bemutatásra. Az 54 éves profi amerikai pilóta ralizott, ralikrosszozott, motokrosszozott (nem mellékesen gördeszkázott) is, plusz „felrajzolta a térképre” a Gymkhanát. Most a 2011-es kisfilmjének a főszereplője, a 600 lóerős Ford Fiesta ST eladósorba kerül, bárki számára megvásárolható úgy 350 ezer dollárért (kb. 139 millió forintért).

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Veszedelem
A speciális Ford Fiestában 600 lóerős motor dolgozik, a csúcsnyomaték több mint 900 Newtonméter

A Gymkhana-filmek lényege, hogy Block eljusson A pontból B-be a lehető leglátványosabb módon: farolva, ugratva, gumiabroncsot füstölve. Elképesztő showműsor, rendkívül precíz kivitelezés, félelmetes trükkök sokasága.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Pokoli gyors
Az autó 1,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre

Még 2008-ban forgatták az elsőt, azóta tíz ilyen produkció készült. A harmadikra 2010-ben került sor, mégpedig Franciaországban, az Autodrome De Montheryben, és a pilóta először vezetett Fordot.

A 2011-es moellévjáratú Fiesta ST-ben turbófeltöltős, négyhengeres motor dolgozik, a módosított aggregát 600 lóerős, a csúcsnyomaték pedig meghaladja a 900 Newtonmétert. A technikához hatfokozatú szekvenciális sebességváltó kapcsolódik, de az autót Fiesta Ohlins lengéscsillapítókkal és az Alcon Racing fékekkel is ellátták.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Eredeti
Versenyautó, versenyülésekkel

A showműsort követően eltűnt a szem elől a gép, mígnem idén tavasszal felbukkant. Egy kicsit megbütykölték, új kuplungot, gyertyákat kapott, lecserélték a váltó- és motorolajat. Előreláthatólag december 10-én, Miamiban kerül kalapács alá, a 69 milliós nézettséget produkáló Gymkhana-film főszereplőjéért bárki ringbe szállhat.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Felismerhető
Speciális monsterses festésű a jármű

 

 

Forrás: youtube