Legfrissebb hírek ÚJ

A tél katonái: hótakarító Unimogok – Videók!

A tél katonái: hótakarító Unimogok – Videók!

Igazságtalan, hogy az utakat hóekékkel tisztítják a téli csapadékos időjárás alatt, de a járdákat kézi erővel kell letakarítani. Egészen mostanáig. Mert kéznél van a megoldás: hólapáttal ellátott összkerekes Mercees Unimog, a speciális feladatra felkészítve.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Modern takarítás
810 ezres Mercedes Unimog tisztítja a havas járdát

Az 1948 óta gyártott Unimog valódi univerzális jármű, nemhiába hívják Universal Motor Gerätnak, vagyis Univerzális Motorszerkezetnek. Akad olyan típus, amely a vonatsíneken gurul, a legextrémebb feladatok ellátására alkalmas, így például az alagúttisztításra, az utak melletti sövények, bokrok, fák karbantartására, vagy hardcore feladatok végrehajtására. Esetleg a járdák hótól való tisztítására…

A fentebb látható Unimog 437-es hossza 415 mm, a súlya körülbelül 5,2 kilogramm – állítólag két évig tartott ennek a játéknak a fejlesztése. Érdekesség, hogy a kis Unimog négykerék-hajtású és portáltengelyekkel, valamint differenciálzárakkal rendelkezik. Emellett háromfokozatú kézi sebességváltója van, plusz egy mini hangszóróból a nagytesó hangja hallatszik. Az alapkészlet ára 2715 dollár, vagyis körülbelül 810 ezer forint.
Persze, az is előfordulhat, hogy nem csak a járdát, egy egész parkolót muszáj megtisztítania egy Unimog RC-nek. Hiába, kell a hely a valódi autóknak…

Bizony, nehéz a dolga a munkásoknak. Nincs megállás, dolgozni kell éjjel és nappal egyaránt... Nem számít a kor, mindegy, hogy vadonatúj, avagy régebbi modellről van szó.

 

 

Forrás: youtube