Legfrissebb hírek ÚJ

Már robotot is gyárt a Toyota

Már robotot is gyárt a Toyota

Az eddig főként az autók, s mostanában azok közül is a környezetbarát típusok készítésében élen járó japán márka éles profilváltással már egy házi kedvencet is piacra dobott. Mi jöhet még?

Toyota ugyanis hivatalosan bejelentette, Japánban megkezdte legújabb családi robotjának forgalmazását, amelynek ára ráadásul átszámítva 100 ezer forint alatt marad. A Kirobo Mini névre hallgató apró kedvenc képes hétköznapi beszélgetéseket folytatni gesztusokkal kiegészítve, reagál a felhasználó érzelmeire, és a preferenciáinak és múltbéli élményeinek megtanulásával személyes társként viselkedik.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Toyota

Ugyanis direkt erre a célra fejlesztették. Ülő helyzetben csak 10 centiméter magas, így elfér egy tenyerében is. Fejét a beszélő felé fordítja, és képes hétköznapi beszélgetést folytatni, amit fej- és kézmozdulatokkal is kísér. Kompakt kialakításának köszönhetően szinte bárhova magunkkal vihetjük.

Az előzetes értékesítésre a kijelölt márkakereskedőknél került sor Tokióban és az Aicsi prefektúra területén 2017 májusában, kezdetben olyan vásárlók felé, akik direkt a Kirobo Minihez hasonló kommunikációs partnert kerestek maguknak. Komoly sikere volt.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Toyota

Manapság fontos lehet, hogy a felhasználók meg tudják osztani élményüket másokkal a „With Kirobo Mini Friend Park” hivatalos kommunikációs weblapon keresztül. Ez a hamar népszerűvé vált oldal lehetővé teszi a számukra, hogy megosszák személyes pillanataikat másokkal, illetve információkat cserélhessenek, hogy ezzel is segítsenek másoknak felfedezni a mini robot varázsát.
A Kirobo Mini felhasználók autójából, illetve lakásából származó információk alapján is tud kommunikálni. A bruttó kiskereskedelmi ára Japánban 43 ezer jen, azaz nagyságrendileg 98 ezer forint körül alakul.