Legfrissebb hírek ÚJ

Toyota Land Cruiser 80 Oroszországból – Videó!

Toyota Land Cruiser 80 Oroszországból – Videó!

Az összkerekes Toyota Land Cruiser a világ egyik legjobb terepjárója. Oroszországban pedig megépült minden idők egyik legkülönlegesebb LC 80-asa. Jóval kisebb, mint az eredeti japán modell, de a strapabírósága a gyári gépét idézi. Ráadásul, csak egy van belőle és valószínűleg nem is készül több.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Különleges terepjáró
Nem csak jól néz ki, hanem olyan ügyesen is mozog a terepen, mint a gyári Toyota Land Cruiser 80

Izsevszk, Udmurtföld fővárosa. A jelentése „Izsváros” és Oroszország európai részén, az Uraltól nyugati irányban terül el. Nehézipari és hadiipar központ, lakosainak száma 628116 fő, a testvérvárosa Tatabánya. Ja, és ami elég fontos a történelméből: A Borogyin utca 11. szám alatt lakott közel huszonöt esztendeig Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov tábornok, a nevezetes gépkarabély feltalálója. S, hogy ez miért fontos a 4x4magazin.hu-n? Mert itt él „Madoca1977”, aki Legóból összerakta a különc Land Crusiert.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Izsevszk
Az oroszországi városban él Madoca1977, az „autóépítő”

A 4,78-4,82 méter hosszú, 1,83-1,93 m széles, 1,785-1,86-1,87 m magas, 2,85 m tengelytávú, 2084-2159 kilogramm súlyú Toyota kicsinyített mása lenyűgöző alkotás. Kizárólag Lego Technic darabokból rakták össze és egészen fantasztikus dolgokra képes.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Precíz munka
A legapróbb részletekre is odafigyelt az alkotó

A távirányítóval vezérelt modell előre és hátra halad, a kormánya segítségével természetesen kanyarodni is tud és a csörlője sem dísztárgy, hanem működik. Ráadásul kapcsolható differenciálzárral, valamint felezővel és merev tengellyel is ellátták a terepjárót, amely nem mellékesen, snorkellel, kiegészítő reflektorokkal, vadráccsal és tetőcsomagtartóval is büszkélkedhet.

Az autó abban is élethű, hogy jól veszi az akadályokat, köveken, homokos és murvás utakon is simán átverekszi magát.

 

 

Forrás: youtube, Madoca 1977