Legfrissebb hírek ÚJ

Varázslat! Megnőtt a távirányítós Hilux – Videó!

Varázslat! Megnőtt a távirányítós Hilux  – Videó!

Abban nincs semmi meglepő, ha egy modellből távirányítós autó készül, ám az már szokatlanabb, ha a folyamat fordítva megy végbe. Vagyis, a népszerű játék alapján építenek egy valódi járművet. Íme a meglepetés: a nyolcvanas évekbeli Toyota Hilux Bruiser 4x4.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Hasonmás
Ugyanúgy fest, ahogy a Tamiya játéka

A rádió-vezérlésű modelleket gyártó Tamiya klasszikusát a többek között a hómezőkre gyártott Polar Hilux alkotója, az Arctic Trucks építette meg. A platós Extra Cab változatán alapul a különlegesség.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Menetpróba
A Toyota Hilux forgalomba engedhető

Igazodva az eredeti gyerekjátékhoz, a platós kék színben (Diamond Blue) pompázik, s természetesen ugyanazok a matricák láthatóak rajta (így például a „Hog Heaven”), amelyek a mini kiadáson voltak. Ezeket digitálisan és kézzel készítették.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Feldíszítve
Az eredeti matricák is rákerültek a nagy platósra

A cég megvadította a gépet az AT35-ös csomagjával, vagyis 35 colos terepabroncsok kerültek a Toyotára, így erősebbé és strapabíróbbá tették a felfüggesztést, de változtak az áttételi arányok is, ahogy módosult a differenciálmű.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Hardcore
Ezzel az abronccsal a terepezés sem gond

Azoknak, akik lebecsülik a kis távirányítású modelleket, íme egy kis erőfitogtató videó:

Még ki/be kapcsolója és antennája is van a tereppickupnak, az elejére rozsdamentes csőszerű lökhárító, az oldalára ugyanilyen anyagból küszöb került, az aljára pedig haspáncél.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Elemében van
Utat tör magának, ha szükséges

A Hilux Bruiserben 2,4 literes turbódízel motor kattog, amely hatfokozatú manuális váltóval és összkerékhajtással egészül ki. Bár első ránézésre úgy tűnik, egy óriási játékról van szó, a platós megkapta a szükséges papírokat, hogy kimerészkedhessen a forgalomba, s bátran lemehetünk vele a műútról, a terepakadályok kipipálásában is jeleskedik.