Legfrissebb hírek ÚJ

10 tonnás dél-afrikai szörnyeteg – Videók!

10 tonnás dél-afrikai szörnyeteg – Videók!

Ebben a tíztonnás monstrumban egészen bizonyos, hogy biztonságban érzi magát az ember. A páncélozott dél-afrikai Marauder 4x4-es vagy 6x6-os hajtásképlettel készül, s felderítő küldetések alatt, békefenntartó missziókon vetik be, de már polgári használatra is rendelhető. Teljes menetfelszereltséggel 15000 kilogrammot nyom!

A Paramount Group vasa egyértelműen a győztes oldalra született. Elpusztíthatatlan egy dög, egészen elképesztő méretekkel. Akár tíz ember is helyet foglalhat a 2008 óta gyártott járműben. Kétféle motorral készül: az egyik 300 lóerős Cummins dízel, 1100 newtonméteres csúcsnyomatékkal, míg a másik 240 pacis MAN-aggregát, 950 Nm-es topnyomatékkal.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Erőfölényben
Jaj annak, aki vagy ami az útjába áll

A maximális sebessége 100-120 kilométer/óra, a hatótávolsága 700 kilométer. Persze, akik hosszabb utat szeretnének vele megtenni tankolás nélkül, azok plusz üzemanyagtartályt is kérhetnek hozzá. Nem éppen parkolóbarát a terepes szörnyeteg, ugyanis a hossza 6,2 méter, a szélessége 2,48 m, a magassága pedig 2,66 m.

Olyan finomságok járnak hozzá, mint ABS, központi, az utaskabinból kezelhető abroncsnyomás-állítás, tűzoltórendszer, akár műholdas rádiós rendszer. A Marauder lemezvastagsága 19 milliméter, ha a fülke alatt 7 kilogramm TNT robban fel, nem keletkezik olyan kár az „autóban”, hogy ne tudna továbbmenni. Sőt, a kerekei akár 14 kilós pusztításnak is ellenállnak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Brutális
Ha kell, a falon is átmegy

Az ablakai a kis lőréseket leszámítva nem nyithatóak, a külvilággal a beépített mikrofonokon keresztül lehet kommunikálni. Fegyverzettel is ellátható, például géppuskával vagy rakétavetővel. Az ára körülbelül 500 ezer dollár, vagyis 156 millió forint.

 

 

Forrás: youtube