Legfrissebb hírek ÚJ

340 milliós hatkerekű Brabus hardcore szörnyeteg

340 milliós hatkerekű Brabus hardcore szörnyeteg

Leértékelték a körülbelül 1,5 millió dollárba (536 millió forintba) kerülő Mercedes-AMG G 63 6x6-ot, amelyet a Brabus épített át. Az összkerekes hardcore terepjárót a Hollmann International körülbelül 950 ezer euróért (340 millió forintért) árulta – a vagyonért cserébe egy alaposan módosított hatkerekű szörnyeteget kapott a vevő.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Veszedelem
Egyedi, alaposan átépített hardcore szörnyeteg: a Brabus műhelyében még félelmetesebb lett a 6x6-os Mercedes G 63 AMG
Forrás: Hollmann International

Az újrafestett, fekete (Obsidian Black Metallic) színű jármű egyedi könnyűfém kerekeket kapott. Rengeteg változtatást eszközöltek a szakemberek a testen, így például szénszálas anyagból készült a motorháztető, a sárvédő hosszabbítás, a lökhárító – hogy csak néhány elemet említsünk.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Bőrkötésben
A beltere is lenyűgöző, abszolút full extrás a vas
Forrás: Hollmann International

Gyárilag 5,5 literes, twinturbós, V8-as motort tettek az autó elejébe, de természetesen a Brabusnál nem voltak elégedettek az 530 lóerős, 760 newtonméteres csúcsnyomatékkal bíró technikával. Muszáj volt hozzányúlni, aminek eredményeképpen immáron 690 pacis (960 Nm) az aggregát. Álló helyzetből a 100 kilométer/órás sebességet 7,4 másodperc alatt abszolválja, a vége pedig 160 km/ó. Elsőre lehet, nem annyira lenyűgözőek a számok, de érdemes megemlíteni: a 6x6-os több mint 4 tonnát nyom!

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
5,5 literes, V8-as motor
690 paci tombol benne, a topnyomatéka 960 Newtonméter
Forrás: Hollmann International

Persze, ezt a Mercedest nem a sebesség őrülteknek építették. Ez egy túlélővas, a zombiapokalipszis idejére. Hardcore terepjáróról van szó, amely nem ismer lehetetlent, de közben full extrát biztosít a benne ülőknek. A G 63 AMG 6x6 gyártását még 2013 elején indították el, s két évvel később jelentették be a németek a nyugdíjazását. Úgy száz-százötven egység született belőle összesen.

Forrás: youtube