Legfrissebb hírek ÚJ

A Honda fűnyírója akár 215 km/ó-val is repeszthet

A Honda fűnyírója akár 215 km/ó-val is repeszthet

A Honda még 2014-ben őrült Guinness-rekordot állított fel, amikor megalkotta a világ leggyorsabb fűnyíróját. A derék japánok azonban nem elégedtek meg ennyivel, s most megépítették a második verziót, amely egy versenygéphez hasonlít, hiszen 190 pacis a masina.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Csodamasina
Honda fűnyíró, amely inkább versenygép, mint kerti eszköz

Az ázsiai márkának van kertápolási részlege is, így fűnyírók gyártásával alapból foglalkozik. Ám a „pihent agyú” mérnökök úgy döntöttek, tuningcuccot is alkotnak. A Brit Túraautó-bajnokságban szereplő, partnernek tekinthető Team Dinamics-szal karöltve jött létre a veszedelem öt éve.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Megáll az ész!
A masinában 109 lóerős motor dolgozott és akár 187 kilométer/órás sebességgel is lehetett vele menni

A Honda VTR Firestorm motorból származó 1 literes blokk dolgozott benne, amelynek segítségével 109 lóerős csúcsteljesítményre volt képes a mutáns és mivel 187 kilométer/órás sebességgel lehetett vele száguldani, így bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Azóta letaszították a trónról a japánokat, de az ország most visszavág! Pontosabban a Honda. A második generációs modell még brutálisabb: a CBR1000R Fireblade-ben már bevált 1 literes, négyhengeres aggregát 190 pacis, a topnyomatéka pedig 114 Newtonméter.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Még gyorsabb
A második generációs brutál fűnyíróban már 190 paci tombol és akár 215 km/ó-s tempóra lehet képes. Ez pedig újabb Gunness-rekordot jelent(ene)

Ha hinni lehet a kiszivárgott infóknak, akár 215 km/ó-val is lehet repeszteni a modellel. A britek korábbi gokartbajnoka, Jessica Hawkins ül majd a kormánynál, s próbálja elérni a fantasztikus sebességet a különleges masinával. A kérdés, ilyen tempó mellett, képes lesz-e egyenletesre vágni a gyepszőnyeget?

 

 

Forrás: youtube