Legfrissebb hírek ÚJ

A terep ura a hindu mitológiai hős – Videó!

A terep ura a hindu mitológiai hős – Videó!

Manapság a valódi terepjárók helyett inkább a szabadidő-autók vannak előtérben, így aki csapatni szeretne, annak jó alaposan szemügyre kell vennie a kínálatot. Úgy tűnik, az összkerekes Ford Ranger pickupra épült Everest speciális, indiai kiadása, az Endeavor Idumban megfelel a célnak, a strapabíró vas készen áll a kihívásokra.

A helyszín Csennai, régebben Madrász, indiai település, Tamilnádu állam székhelye. A Bengáli-öböl Koromandel-part nevű szakaszán fekszik, az ország negyedik legnagyobb városa. Itt mutatták be három esztendeje egy alapos tesztelést követően a hindu mitológiában szereplő Idumbanról elnevezett terepgépet. Azzal a céllal született, hogy a gazdája a lehető legmesszebb kerülje el az aszfaltot vele és tényleg a legextrémebb helyeken nyúzza.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Vagány
Félelmet keltő a megjelenése

Alaposan kiszélesedett a gép a gyári kiadáshoz képest, 8 hüvelykes a sárvédőtoldás, a motorháztető Akana Carbon Wizard elnevezésű szénszálas anyagból készült. Extra fényforrásokkal látták el a masinát, hogy a sötétben is jól elboldoguljon.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Egyben van
Komoly szélesítésen esett át, de kiemelendő a speciális futóműve és a négy hatalmas terepabroncsa is

Természetesen spéci, állítható futóművet kapott a Ford, 7 hüvelykes emelés segíti, hogy például a sziklák között is nyugodt szívvel guruljon. Négy hatalmas terepjáró abroncs és snorkel is élktelenkedik a modellen, hogy ne okozzon csalódást, ha a vadonba szólítja az élet.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Extrém kiadás
Arra született, hogy a lehető legmesszebbre kerülje el az aszfaltutakat

Az alja haspáncéllal van ellátva, megvédve a létfontosságú, sérülékeny alkatrészeket. A motorjának ugyan V8-as hangja van, de ez ne tévesszen meg senkit, mert továbbra is a 3,2 literes dízelszívet rejti a kocsi eleje.

 

Forrás: youtube