Legfrissebb hírek ÚJ

Amerikai off road király! Bevetésre kész a 650 lovas fenevad – Galéria!

Amerikai off road király! Bevetésre kész a 650 lovas fenevad – Galéria!

A Jimco Racing megépítette a terepkirályt! Az összkerekes Ford F-150 Raptor alapú Pre-Runnerben a Chevrolet strapabíró, V8-as motorja dühöng, amely 650 lónak az erejével bír. Elcseszett jószág ez, nincs az a zord, extrém környezet, amely kibabrálhatna vele.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Hardcore
A kő- és a homoksivatag meghódítására készült

Elsősorban az amerikai Baja versenyekre, a homok- és a kősivatagok meghódítására készült a szörnyeteg, de állítólag úgy van megalkotva, hogy a tengerentúlon egyes államokban a közúton is használható. Például Arizonában, ahol a törvények megengedik, hogy az ilyesfajta szélsőséges gépek a többi közlekedő közé merészkedjenek. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, a Ford semmilyen felelősséget nem vállal a hatalmas, 40 hüvelykes BFGoodrich KR3-as abroncsokon guruló fenevadért.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Stabil lábakon
40 hüvelykes BFGoodrich KR3 abroncsokon gurul

A Jimco Racing alkotása Chevy alkatrészekkel van megspékelve. A versenypickup elejében például V8-as, 650 pacis motor üvölt, viszont a technika az F-150 Raptor tízfokozatú automataváltójával van összekapcsolva.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
V8
Chevrolet, 650 lóerős motor üvölt benne

A KMC Beadlock kerekeket kapó fegyver üvegszálas „testben öltött alakot”, elöl 66, hátul 81 centiméteres a rugóút, köszönhetően a Fox futóműalkatrészeinek. Brembo fékek kerültek a járműbe, de megtalálható benne a Jimco által módosított Howe kormány és az Impact HS1 bőrülés. A műszerfal sem hétköznapi, nagyon kevés közös vonást lehet felfedezni a Fordéval.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Versenygép
Speciális beltér, furcsa műszerfal

Az építő cég egyébként 1975 óta foglalkozik off roaderekkel, számos kategóriában indultak már a vasai. Amíg egy Ford F-150 Raptor alapára 55000 dollár (18 millió forint), addig egy használt J1 Trophy Truck versenykész állapotban meghaladhatja a 250 ezer dollárt (85 millió Ft-ot).

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Kényelmes
Bőrülés van a terepvasban