Legfrissebb hírek ÚJ

Ezerlovas családi Jeep a Hennesseytől

Ezerlovas családi Jeep a Hennesseytől

Ezúttal a teljesítményhajhász amerikai tuningműhely a Jeep Grand Cherokee Trackhawkot vette kezelésbe és alaposan odapakolt neki. A motorházban gyakorlatilag egy erőmű dolgozik.


Forrás: Hennessey

A Hennessey soha sem szokott viccelni, amikor arról van szó, hogy átépít egy autót. A végeredmény úgyis garantálta egy betonborzoló lesz. Ezt korábban már számos példával bizonyította, tényleg nem gagyi verdák gurulnak ki a műhelyből. Működőképes mindegyik cucc.


Forrás: Hennessey

Természetesen a Jeep Grand Cherokee Trackhawkjuk is egy igazi vadállat lett, amelyet nehéz lenne pusztán városi terepjárónak nevezni, inkább egy családi sportautó, amely nem kér kegyelmet. Ehhez persze komoly nagytakarítást kellett rendezni a motorházban.


Forrás: Hennessey

Egy igencsak felspécizett cucc található odabenn. Az alapból 6,2 literes V8-as, 707 lóerős csúcsteljesítményre képes egység egy HPE 1000-res szupertöltőt kapott, s ennek köszönhetően szinte felfoghatatlan, 1012 tagú ménessel garázdálkodik.


Forrás: Hennessey

Nézzük a sprint eredményeket! A 100 kilométer/órás tempót nulláról 2,6 másodperc alatt eléri, a negyed mérföldes azaz 400 méteres távot – ez egy szokványos amerikai teszt – 10,2 másodperc alatt futja. A végsebességét el sem merik árulni, de 289 kilométer/órás tempóval már hasítottak vele.