Legfrissebb hírek ÚJ

Ezt a G-osztályt a háborúba, a csatatérre tervezték

Ezt a G-osztályt a háborúba, a csatatérre tervezték

A Párizsban zajló Eurosatory-n, a világ legnagyobb katonai szakkiállításán a Rheinmetall harcképes Mercedes-Benz G-osztályt mutatott be. A Caracal névre hallgató hardcore modell gyors, jól manőverezhető, összkerékhajtású és bármilyen terepen használható.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Más mint az utcai
Ez nem luxusterepjáró, hanem kőkemény harci jármű

A Rheinmetall, a Mercedes-Benz és az ACS (Armoured Car Systems) együttműködésében fejlesztette ki, légideszant és a különleges műveleti egységek szállítása lesz a feladata.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Monstrum
A tömege 4,9 tonna, a végsebessége 140 kilométer per óra. Nagy előnye, hogy remekül pakolható

A könnyű felépítmény opcionálisan ballisztikai és aknavédő elemekkel is felszerelhető. És a Caracal persze fegyvereket is hordozhat. A Mercedes karosszériája könnyű és különösen robusztus anyagokból készült, szabványos gyalogsági és páncéltörő fegyvereket is elbír.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Megrendelték
A jövő esztendőtől kerül gyártásba

A hathengeres dízelmotorja 252 lóerős, a 4900 kilogramm tömegű jármű végsebessége 140 kilométer/óra. A 4x4-es terepjáró a közel 5 tonnája ellenére különösen jól manőverezhető. Moduláris felépítése és kétféle tengelytávja lehetővé teszi, hogy bevessék egyszerű csapatszállítóként, egészségügyi vagy logisztikai járműként.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Csúcstechnika
Fegyverzettel is ellátható a rendkívül jól menőverezhető modell

A Caracal akár helikopterrel (CH-53K King Stallion vagy CH-47F Chinook) is a célpont közelébe szállítható. Előreláthatólag 2023-ban kezdődik a sorozatgyártás és a Rheinmetall legalább húsz évig teljes körű alkatrészellátást biztosít.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Terepre vele!
A dízelmotorja 252 lóerős, s természetesen összkerékhajtású a vas