Legfrissebb hírek ÚJ

Félelmetes vadállat: 360 lovas Ford Ranger pickup – Videó!

Félelmetes vadállat: 360 lovas Ford Ranger pickup – Videó!

A Ford immáron világszerte kínálja az összkerekes izompickupját, a Ranger Raptort. Ám mi a helyzet azokkal, akik nem elégszenek meg a 213 lóerős csúcsteljesítménnyel és a 450 newtonméteres topnyomatékkal? Nos, azoknak a Hennessey Performance Engineering a 360 pacis VelociRaptort kínálja.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Tengerentúl
A Ford Ranger 270 lóerős, amerikai kiadását alakítja át a Hennessey Performance Engineering

Az Egyesült Államok piacára szánt alap Ranger durvább, mint amely az európai kínálatban megtalálható, hiszen a 2,3 literes EcoBoost motorjából 270 LE-t és 420 Nm-t csalogatnak elő. Éppen ezért a tengerentúlon nem is kapható a Raptor változat. Igen ám, csakhogy arrafelé ezek a számok nem mindenki igényét elégítik ki. Sőt!

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Eképesztő
Az összkerekes Ranger Velociraptor 4,9 másodperc alatt van százon

A Hennessey szakemberei hivatottak orvosolni a problémát. A pandémia előtt, csak a 2019-es esztendőben összesen 500 darab VelociRaptor épült a tuningcég műhelyében – a pickup 360 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 521 Newtonméter. Ez azért már elég brutális jószág! És a különleges platósok építése folytatódik.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Durva
Igazi ragadozó: 360 lóerős, a csúcsnyomatéka 521 Newtonméter

A 18 hüvelykes könnyűfém felnijein 287/70 R18-as BFGoodrich KM2 abroncsok feszülnek, a gyári kiadástól eltérő a hűtőrácsa, az első és a hátsó lökhárítója. Természetesen az összes világítótest LED-es, plusz kiegészítő lámpák is kerültek rá. Állítólag 4,9 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre gyorsulni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Átformálva
Kiegészítő LED-es lámpákkal látták el, de lecserélték az első és a hátsó lökhárítóit, valamint a hűtőrácsát is

Persze, a terepképesség javítására is nagy hangsúlyt fektetnek a szakik. Körülbelül 10 centimétert emeltek a futóművön (Icon 4), amelynek alkatrészeit is lecserélték. Szélesedtek a kerékjárati ívek, s az összkerékhajtási rendszeren, valamint a kipufogószetten is finomítottak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Terepre hangolva
10 centimétert emeltek az új futómű készlettel, de a kipufogórendszere is más lett

A vadállat ára 64950 dollár, azaz 19,4 millió forint, ebben az összegben benne van az alap Ford Ranger is. Amennyiben valaki a saját pickupját alakíttatná át, annak 19950 dollárt, úgy 6 millió forintot kell leperkálnia.

 

Forrás: youtube