Legfrissebb hírek ÚJ

Hardcore Bronco: lánctalpas Varacskosdisznó – Videó!

Hardcore Bronco: lánctalpas Varacskosdisznó – Videó!

Íme, a világ legkeményebb Broncója. Nem, ez nem egy Ford. Sokkal látványosabb és robusztusabb, mint bármi, amit valaha látott. Az ST Engineering szörnyszülöttje a tankot ötvözi a terepjáróval: lánctalpas monstrum, amely a világ legkietlenebb, legnehezebben megközelíthető területeire készült.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Félelmetes
Hó. sár, víz, homok, meg sem kottyan neki

A szingapúri ST-t még 1967-ben alapították. Először M16-os fegyverhez való lőszerek gyártásával, aztán hajók építésével és javításával foglalkozott, de együttműködik a fegyveres erőkkel és az űrkutatásban is érdekelt. A megalakulása óta hírnevet szerzett a katonai és a kereskedelmi területeken. A portfóliójában jelenleg szereplő termékek egyike a Bronco.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Páncélozott
A lánctalpas monstrum strapabíró és rendkívül biztonságos

Ez a fenyegető megjelenésű, 325 lóerős (1300 Nm) vas kétéltű páncélozott terepjáró, amely lánctalpakon halad. 20 éve áll már szolgálatban, s többféle fajtája van, az úgynevezett rohamgéptől a több mint 6,3 tonnás rakományt elcipelő teherhordóig. Mindegyik felszerelhető fegyverzettel, komoly tűzerővel és páncélzattal.

A brit hadsereg is használja, mégpedig Warthog név alatt. A Bronco speciális változatát Afganisztánban is bevetették, négy év alatt több mint harmincszor érte ezeket támadás, s nem került emberéletbe egyik sem. Vagyis, rendkívül biztonságos járműről van szó. És még valami a strapabíróságáról: az egyik „Varacskos disznó” már 300 ezer kilométert tett meg egészen extrém környezetekben, s továbbra is hibátlanul működik.

A komoly súlya ellenére elég mozgékony, akár 65 kilométer/órás sebességre is képes, miközben mocsaras vidékeken, sivatagban, hóban vagy akár folyókon halad át. Mínusz 45 és plusz 49 Celsius-fokos hőmérséklet között garantáltan működőképes.

A Bronco All Terrain Tracked Carrier új változata egy korszerűsített jármű, amely olyan kényelmi szolgáltatásokat nyújt, mint a digitális kijelző vagy éppen az újratervezett beltér. A Bronco a piac egyik legsokoldalúbb és legeredményesebb járművévé nőtte ki magát, amely még a kedvezőtlen körülmények között is képes sokféle feladatot ellátni. Moduláris felépítésű gép, amelyet légi, szárazföldi vagy tengeri úton lehet a célállomásra szállítani, kompatibilis a legtöbb katonai szállító repülőgéppel vagy konténerrel.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Megbízható
Nem véletlen, hogy a brit hadsereg is előszeretettel használja

 

Forrás: youtube