Legfrissebb hírek ÚJ

Igazi vadállat! Még harapósabb a Raptor

Igazi vadállat! Még harapósabb a Raptor

A Ford azért küldte csatába Amerika kedvenc összkerekes pickupjának, az F-150-nek a hardcore változatát, a Raptort, hogy még inkább kihozza az állatot a platós munkagépből. Úgy tűnik, a Shelby Americannál tovább gondolták a történetet és a Baja Raptor még a ragadozón is túltesz.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Ford F-150 Raptor
Alapból is brutális a pickup, nem véletlen, hogy erre épült a tuningmodell
Forrás: Shelby

A Shelby megrögzött híve a Ford gépeinek, s azt a célt tűzte ki maga elé, hogy gyorsabbá, különlegesebbé tegye a márka modelljeit. Nyilvánvaló, az F-150 sem maradhatott ki a sorból.

A szakemberek a dinót gyorstalpalós konditerembe küldték. A 3,5 literes ikerturbós EcoBoost V6-os motor ugyan megmaradt, de a lovak száma 525-re nőtt, a csúcsnyomaték pedig 827 newtonméterre. Persze, nem csak úgy varázsütésre, ráolvasásra: nagy teljesítményű alumínium hűtőrendszer került bele, de a turbóhoz is hozzányúltak. Összességében 75 pacival és 235 Nm-rel lett bivalyabb a kék színű platós – a tízfokozatú automata sebességváltó, az összkerékhajtási-rendszer és a differenciálmű viszont érintetlen maradt.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Kemény
Összesen 525 paci tombol az elejében, de a csúcsnyomaték is figyelemre méltó, 827 newtonméter
Forrás: Shelby

Állítható Fox Racing Stage 2 lengéscsillapítót pakoltak bele, a hatalmas kerekeken pedig a terepjárásra felettébb alkalmas BFGoodrich KM2 abroncsok feszülnek.
Kívül is változtattak a szakik a földút feltúrására alkalmas járgányon. Új légterelő elemekkel tették vadítóbbá, egyedi lökhárítóval szerelték fel, az aljára pedig teljes védelem került, hogy a sérülékeny alkatrészek ne szenvedjenek maradandó károsodásokat a csapatások során.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Masszív
Igazi sivatagi harcos, látványos megoldásokkal
Forrás: Shelby

A platón két darab tartalékkerék kapott helyet, de a LED-es lámpák is figyelemre méltóak – a vaksötétben sem jön zavarba a pickup. A beltérben is látszik a Shelby alkalmazottak keze munkájának eredménye, a bőrüléseket a cég logója teszi különlegessé és mindegyik modell számozással lesz ellátva. Merthogy mindössze félezer darab készül belőle.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Érdekes
A bőrös, hímzett belső kicsit furán fest egy terepjáróban, de ez Amerika...
Forrás: Shelby

Az ára 117460 dollár, vagyis 30,4 millió forint, de akinek áll a garázsában egy F-150 Raptor, az a kereskedőn keresztül „postázhatja” a Shelbynek a gépet és 49295 dollárért, úgy 12,8 millió Ft-ért el is végzik a szakik a szükséges átalakításokat.

 

Forrás: youtube