Legfrissebb hírek ÚJ

Katonai teherautóból terepes guruló otthon – Videó!

Katonai teherautóból terepes guruló otthon – Videó!

A legtöbben egyetértünk abban, hogy az élet sokkal szórakoztatóbb, ha reggeltől estig egy 4x4-es expedíciós járműben töltjük az időnket. Kerry és Craig arról álmodozott, hogy megalkossa a tökéletes terepes lakóautót, amely az otthon kényelmével kecsegtet. És valóra váltották álmukat: Penelopéval, a mobilházzá alakított volt katonai teherautóval utazgatnak.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Remek megoldás
Nagyméretű, kényelmes fekvőhely van a hálórészben, de több tároló, polc is praktikussá teszi a hátsó részt

A brit Kerry és Craig egy párt alkot, mindketten imádnak utazni. Úgy három évvel ezelőtt kezdtek azon gondolkodni, hogy lakókamiont kellene vásárolniuk. Olyan járművet akartak, amely megfelel a személyiségüknek, és bárhová elutazhatnak vele, s nem csak az aszfaltutakon gurulva. Megtalálták az ideális járművet, egy 1995-ös Leyland DAF T244-et.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Nívós
A konyhában rozsdamentes a mosogató

Amint megvásárolták, rögtön elkezdtek dolgozni a nyugdíjas katonai teherautó átalakításán. Teljesen áttervezték a fülkét, új lámpákat és üzemanyagtartályt kapott a vas, és a dizájn is módosult. A hadsereg zöldje helyett narancssárgára (Adventure Orange) festették.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Védelem
Méretes napellenzővel is rendelkezik a DAF

Aki belép a DAF-ba, az első, amit észre vesz, az a konyha, amelyet közvetlenül a bejárat mellett alakítottak ki. Kétégős gáztűzhellyel, mini hűtővel, rozsdamentes mosogatóval és széles munkalappal, több szekrénnyel van felszerelve. Szemközt vele található az étkező, két kényelmes ülőhellyel és egy lehajtható asztallal. Itt is kialakítható fekvőhely, ez a funkció akkor hasznos, ha nagyobb a társaság.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Megbízható
A korábbi katonai teherautó jól bírja a strapát

Hátul található a hálószoba, amelyet egy hatalmas ágy és rengeteg tárolóhely tesz praktikussá. A kerekes otthonnak viszont nincs fürdőszobája, de van benne toalett. A teherautó 1000 wattos napelemekkel és 450 literes víztartállyal is rendelkezik.

 

Forrás: youtube