Legfrissebb hírek ÚJ

Kétéltű Hummer H1 – Videó!

Kétéltű Hummer H1 – Videó!

A leggyorsabb kétéltű járműnek nevezett WaterCar H-Panther egy csónak és egy klasszikus, összkerekes Hummer őrült kombinációja. Meglepő módon a szárazföldön és a vízen egyaránt képes a megbízható haladásra – félelmetes terepjáró és kishajó keveréke.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Ez igen!
Hummerek a vízen: a H1-es még komolyabb túlélő lett
Forrás: WaterCar

Nemrég adta ki a WaterCar az átalakított H1-et – a szakértők máris úgy beszélnek róla, mint az egyik leglenyűgözőbb kétéltű jármű, pedig már a második világháborúban is voltak hasonló modellek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Kényelmes
Puritán a beltér, de az ülésekre nem lehet panasz
Forrás: WaterCar

A H1-Panther egy eredeti Humvee alváz köré épült, amelyet teljesen szétszereltek és felújítottak, módosítottak. A csapat ezután a nehéz acél és öntöttvas alkatrészeket új, könnyű darabokra cserélte, ezek alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készültek. Ezután hozzáadták az egyedi alkatrészeket, amelyek lebegtetik a kétéltű Hummert. Ezek közé tartozik a masszív alumínium ház és a zárt, habbal feltöltött több cella.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Jól megy
Az úszó teherautó 395 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 508 Newtonméter. A szárazföldön 110 kilométer/óra a végsebessége, a vízben 25 csomó
Forrás: WaterCar

A WaterCar célja egy olyan kétéltű jármű létrehozása volt, amely szárazföldön és vízen egyaránt képes elboldogulni. Ehhez megfelelő teljesítményre volt szükség, így a H1 egy Chevrolet LS3 gáz- és egy Mercury Marine Bravo 2 motort kapott, utóbbi nagy teherbírású, rozsdamentes acél propellerrel rendelkezik. Az úszó teherautó 395 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 508 Newtonméter. Könnyedén eléri a 110 kilométer/órás szárazföldi sebességet, míg a vízben 25 csomóval repeszt.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Masszív
Megmaradtak a kimagasló terepképességei
Forrás: WaterCar

Könnyedén megbirkózik bármilyen terepakadállyal, köszönhetően a 4x4-es hajtásának, a nagy, 35 hüvelykes (89 centiméteres) sárgumiknak és az egyedi felfüggesztési rendszernek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Nem olcsó
A Hummer H1 átalakításának alapára 180 millió forintnyi összeg
Forrás: WaterCar

A cég szerint a teherautóról hajóra való átállás közel 20 másodpercet vesz igénybe, így a tulajdonosnak nem kell megszakítania az utazást, ha a felszín megváltozik. Ami a tankolást illeti, a jármű 144 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik: szárazföldön 380 mérföld (611,5 kilométer), a tengeren pedig 96 mérföld (154,5 km) a hatótávolság.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Menő
Hatszemélyes a 4x4-es, megerősített felfüggesztésű gép
Forrás: WaterCar

A vízen úgy viselkedik, mint egy normál 6 méter hosszú csónak, a 2268 kilogramm tömegű jármű a jelenleg kapható leggyorsabb kétéltű alkotás. A szervokormányos és fékes H1-Pantherben öt-hat utas fér el, és bár a beltér elég spártai, kényelmes ülésekkel rendelkezik – opcionálisan akár klímaberendezéssel is felszerelhető. A WaterCar büszke arra, hogy testreszabási lehetőségek széles skáláját kínálja potenciális ügyfelei számára, a festéstől a kabin konfigurációjáig, szinte minden módosítható a vevő igényei szerint.

Egy-egy H1-Panthert úgy fejlesztettek ki, hogy a legkeményebb körülmények között is működjön, az összeszerelésük körülbelül 2000 munkaórát vesz igénybe. Az alapára viszont elég húzós, 465 ezer dollár, vagyis körülbelül 180 millió forint.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Hosszú távra
A szárazföldön több mint 600, a vízben több mint 150 kilométer a hatótávolsága
Forrás: WaterCar

 

Forrás: youtube