Lánctalpas GMC hójáró a legkegyetlenebb terepre

Lánctalpas GMC hójáró a legkegyetlenebb terepre

Ez aztán a 4x4-es szörnyeteg! A GMS Sierra 4WD duplakabinos modell elveszítette kerekeit és lánctalpas hójáróként éli tovább a mindennapjait. S, hogy az alkotók jelezzék, nem kispályás gépről van szó: a jármű elejében európai ember számára felfoghatatlan, 6,2 literes, V8-as motor dolgozik.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Óriás
Félelmetes, ahogy kinéz, brutális méretekkel rendelkezik az alapból is durva, átalakított GMC Sierra

Egyedi LED-es világítással látták el a pickupot, többek között kiegészítő fényszórókat és hátsó lámpákat is pakoltak rá. A nyolchengeres blokkja 420 lóerős, a csúcsnyomatéka 625 Newtonméter. A sebességváltó a GM és a Ford Motor Company által közösen fejlesztett Hydra-Matic 10L80.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
6.2, V8
420 lóerős, a csúcsnyomatéka 460 Newtonméter

Az új futóműkészletnek köszönhetően kapott egy erőteljes emelést a GMC Sierra, nem nagyon találni olyan természeti akadályt, amelyen esetleg fennakadna. A hivatalosan 1500 AT4 All Mountain Conceptre keresztelt vas a kanadai hegyvidéken vizsgázott, nem számított, hogy a mély hótól szinte járhatatlan volt a terep, a platós simán elboldogult.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Segítség
Akkor jön el az ideje, amikor a hóval befedett utak használhatatlanok

Mivel a prototípus bevált, nem titkolt cél, hogy a hegyi mentők, a katasztrófavédelem, az erdészek vagy éppen a vadőrök is beleülhessenek, amikor az utak „normális” járgányokkal nem használhatóak.

 

Forrás: youtube