Legfrissebb hírek ÚJ

Mad Max stílusú Lada Niva 4x4 – Galéria és Videó!

Mad Max stílusú Lada Niva 4x4 – Galéria és Videó!

A Lada történelmet írt a hetvenes években a Niva (majd 4x4) megalkotásával: kitűnő terepképesség, elnyűhetetlenség, egyszerűség, ugyanakkor gyenge összeszerelési minőség, nem túl kényelmes beltér és elavult mechanika jellemzi. Ám most megmutatjuk a harcias összkerekes terepjárót, a Mad Max stílusú Nivát!

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Orosz fenevad
A legkeményebb terepek meghódítására született

A Lada Niva kultusz cseppet sem kopott meg 1977 óta, nagyjából ugyanúgy néz ki negyvennégy esztendeje, s a rajongótábora sem csökkent. Sok modern SUV-val ellentétben, amelyek csak a járdaszegélyre tudnak felmászni, a mindössze 3,64 méter hosszú Niva az összkerékhajtásával szinte bármelyik terepakadályon átverekszi magát.

A modellt hivatalosan 2020 vége óta nem kínálják Németországban, ennek ellenére nem jelent problémát a behozatala. Ha pedig valaki különleges Nivára vágyik, annak érdemes megvizsgálnia közelebbről az off road fenevadat, a Zubr Conceptet. A brandenburgi manufaktúra néhány éve az ikonikus vas átalakítására szakosodott, és most három különböző átépítési módozatot kínál. A Zubr Concept II (közepes bővítési fokozat) azonnal megvásárolható.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Kőkemény
Minőségi kiegészítőkkel látták el a például haspáncélt is kapott Nivát

Első pillantásra világossá válik, hogy ez a Niva könnyen része lehet a következő Mad Max filmnek. A katonai megjelenésű RAL festés minden bizonnyal nem felel meg mindenki ízlésének, de karcmentességet kínál és rendkívül feltűnő is. A Zubr Concept műanyag sárvédőt, 15 hüvelykes acélfelniket, snorkelt és teljes alvázvédelmet is adott a Ladának. A vontatási kapacitása 1,9 tonna.

Ha a félelmetes orosz szörnyeteg valami véletlen folytán mégis elakadna, a távirányítós csörlője nyújthat segítséget. A 18999 eurótól, vagyis 7,2 millió forinttól megvásárolható autó felszereltségét légkondi, parkolás segítő és tolatókamera is színesíti, s műbőr, valamint valódi bőr belsővel is lehet kérni.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Stílusos
A beltere is módosítható, műbőr és bőr ülésekkel is megvásárolható

Amennyiben pedig még durvább off road képességeket szeretne a tulaj, 3,5 centiméteres hasmagasság-emelés is lehetséges. A gyártó manufaktúra mindent a megrendelő igényei szerint készít el, így szinte teljesen egyedi terepjárók épülnek – úgy hat-nyolc hét alatt.

 

Forrás: youtube