Legfrissebb hírek ÚJ

Masszív teherhordó: kőkemény off road pickup a GAZ-tól

Masszív teherhordó: kőkemény off road pickup a GAZ-tól

A GAZ nem viccel, off road pickupját, a Vepr NEXT névre keresztelt összkerekes, strapabíró modelljét kőkemény melós feladatokra tervezte. A dizájn tekintélyt parancsoló, de amellett, hogy elpusztíthatatlan az orosz masina, állítólag kényelmes is, s folyamatosan fejlesztik.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Harcra, fel!
A GAZ Vepr NEXT igazi izomplatós, kimagasló terepképességekkel

Ami biztos, hatalmas off road potenciál lakozik benne. Merev tengellyel és önzáró differenciálművel látták el, 18 hüvelykes kerekeket pakoltak alá, a vezetőfülkéből csökkenthető vagy éppen növelhető az abroncsnyomás, attól függően, a környezet mit kíván.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Lehet rá számítani
Terepmunkára kifejezetten alkalmas a kisteherautó

A lökhárítóra csörlő került, s akár a hasmagassága is változtatható, vagyis tényleg elég komolynak tűnik a cucc. A modell egyébként a kiváló terepképességekkel büszkélkedő GAZ-33088 Sadko alvázára épült, a fülke és egyes főegységek viszont a Nextből származnak. Viszont, ha megfigyeljük a hűtőrácsot és a lámpatesteket, egyedi dizájn is fellelhető.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Belül
Dizájnversenyt nem nyerne a beltere, de nem is ezért kedvelt jármű

Új motort is kapott a 6,85 tonnás össztömegű (2500 kilogrammos terhet bír elcipelni), 6 méter hosszú, 2,5 m széles masina. A 4,43 literes, négyhengeres YMZ-534 típuskódú erőforrás teljesíti az Euro-6 előírásokat. A 4,43 literes, négyhengeres motor 170 vagy 210 lóerős lehet, a befecskendező-rendszert korábban a Bosch szállította hozzá, az orosz-ukrán háború miatt viszont hazai vagy kínai terméket kell beletenni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
4,43 literes motort tettek bele
170-210 lónak az ereje lakozik benne, a csúcsnyomatéka közel 500 Newtonméter is lehet