Legfrissebb hírek ÚJ

Nem szívbajosak! A kínaiak lemásolták a 6x6-os G Mercit is

Nem szívbajosak! A kínaiak lemásolták a 6x6-os G Mercit is

A kínai járműgyártásban nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen. Ráadásul – finoman fogalmazva – arcuk is van az ötletek megvalósításához. Szükség mutatkozik egy hatkerekű terepjáróra? Nem probléma, zokszó nélkül, simán lekopizzák a Mercedes G 63 AMG 6x6 modellt az ázsiai országban...

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Középpontban
Nagy feltűnést keltett, amikor anno megérkezett a pekingi autókiállításra

BJ80 pickup érdekessége, hogy három tengellyel és hat kerékkel látták el. Ha rápillantunk az összkerekes modellről készült fotókra, s hasonlóságot vélünk felfedezni a Mercedes 6x6-os gépével, akkor nem a mi készülékünkben van a hiba...

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Hasonlít?
Így néz ki a Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6

Vonzotta a kíváncsi tekinteteket a monstrum, amikor megérkezett anno a pekingi kiállításra. A mercis rokonság letagadhatatlan. Nyilvánvaló, nem olyan szépen kidolgozottak a részletek, de a kocka test, a dizájn és a megjelenés ismerős. A szörnyeteg LED-es lámpákkal, csörlővel, haspáncéllal és sznorkellel van ellátva.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
BJ80
A LED-es lámpákkal és csörlővel ellátott modellből egyelőre egyetlen darab készült

A motorháztetőn és az első sárvédőkön is légbeömlők találhatóak, az oldalsó tükörház krómozott, s 360 fokos kamerarendszer is tartozik a felszereltségébe. A tetőre csomagtartó, a hátuljára hatalmas pótkerék került és négy kipufogóvégződés teszi feltűnőbbé az ál-Mercedest.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Nem hétköznapi
Hatalmas pótkerék díszíti a hátulját

Miközben a külső a stuttgartiak vadállatára hajaz, a beltér már kevésbé. Nem annyira lenyűgöző a minőség – és akkor még szépen és visszafogottan fogalmaztunk. A kormányt bőrszerű anyaggal vonták be, nagyméretű, valószínűleg digitális műszerfal pöffeszkedik a vezető előtt és minden bizonnyal érintőképernyős az infotainment rendszer kijelzője.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Modern
Digitális a műszerfala, érintőképernyős a nagy kijelzője

A légkondicionáló és infotainment gombjai azért ismerősek és a bőrülések is emlékeztetnek a G-Wagenre. A műszerfal jobb szélén egy PHEV jelvény látható, vagyis hibrid lehet a cucc. Az viszont nem világos, milyen teljesítményszinttel rendelkezik az óriás.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
PHEV
A jelzésből úgy tűnik, hogy hibridtechnika dolgozik benne

A pletykák szerint a Saab 2,3 literes, turbós, négyhengeres, benzines motorja dolgozik benne, mégpedig 250 lónak az erejével, a csúcsnyomatéka pedig 350 Newtonméter.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Nem túl erős...
A pletykák 250 lóerős motorról és 350 newtonméteres csúcsnyomatékról szólnak