Legfrissebb hírek ÚJ

Off road mobilotthon a Föld körbeutazására – Galéria!

Off road mobilotthon a Föld körbeutazására – Galéria!

Michael Ladden felfedezőnek, pilótának, kerékpárosnak, vállalkozónak, írónak és oktatónak tartja magát. A hét minden napján, nulla-huszonnégy órában az álmát éli, járja a világot – most egy 1994-es Stewart & Stevenson összkerekes szárazföldi expedíciós teherautóval.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Mestermunka
Azért ez a konyha nem semmi: világos, tágas és jól felszerelt

A Drive The Globe Overland Adventures utazási társaság egyik alapítójaként Michael Ladden ideje nagy részét úton tölti, és igyekszik a Föld legkülönlegesebb részeire eljutni. Két évvel ezelőtt egy élményekkel teli utazásra indult, ami a cég 25 éves történetének legkomolyabb próbálkozása volt. Összesen 220 000 mérföld, vagyis 354 055 kilométer megtételét tervezi.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
81x81 cm
Teljes méretű a zuhanyzó

Egészen tavalyig egy 41 éves Mercedes Unimoggal igyekezett meghódítani a bolygót, de 2021-ben váltott. Egy korábbi katonai teherautóra esett a választása, amelyet egy gyönyörű otthonná varázsolt. Van benne például konyha, zuhanyzó, fürdőszoba, hálószoba és televíziós nappali.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Katonai jármű volt
Brutális monstrum, kimagasló terepképességekkel

Az 1994-es Stewart & Stevensont felfedezőnk vásárolta meg 18 000 dollárért, úgy 7 millió forintért és körülbelül négy hónap alatt maga alakította át, az átépítés összköltsége elérte a 100 000 dollárt, a 38,3 millió forintot. A tulaj tisztában volt vele, hogy jól felszerelt, üzembiztos mobilházra van szüksége, hiszen a „dobozban” éli majd a mindennapjait.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Toalett
A mellékhelyiségre sem lehet panasz

Az egyik legszembetűnőbb terület az átalakított katonai teherautóban a konyha, amely világos, tágas és teljesen felszerelt. Rengeteg természetes fényt kap a nagy ablakoknak köszönhetően, de a világítás is profi. Van benne háromégős gáztűzhely, sütő, mosogató, de a kenyérpirítótól a mikrohullámú sütőig, a fagyasztós hűtőszekrénytől az kávéfőző gépig, minden megtalálható.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Háló
Kényelmes fekvőhely, abszolút megfelel az alváshoz, a pihenéshez

A kellemes guruló otthonban van klíma, internet, iMac, toalett elektronikus öblítőrendszerrel, teljes méretű, 81x81 centiméteres zuhanyzóval. A hálószoba is kényelmes, tágas, nagy ággyal.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Profi munka
A tulajdonosa elképzelései szerint lett átalakítva