Legfrissebb hírek ÚJ

Off roader Lexus, többhetes expedíciókra – Galéria és Videó!

Off roader Lexus, többhetes expedíciókra – Galéria és Videó!

Lexus GX 460, kalandozásra tervezve. A Toyota luxusmárkájának összkerekes modellje újjászületett, pontosabban újragondolták a vasat. Megszületett a GXOR koncepció, amelynek neve árulkodó: GX Off-Road. Ahogy a Toy Storyban mondták: a végtelenbe és tovább!

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Terepjáró
A Lexus GX 460 adja az alapot, az off road kiegészítőkkel ellátott luxus-SUV-ból GX Off-Road lett

A Lexus GX 460 (amely a Toyota Land Cruiser Prado extrásabb változata) új felfüggesztéssel száll harcba, mégpedig az ICON jóvoltából – távtartóval, lengéscsillapítóval, billenőkarral. Az autó alja (ahogy a küszöb is) védelmet, egyfajta páncélozást kapott, hogy a terepre merészkedve a kövek, a szikladarabok, a bokrok, a gyökérzetek ne tudjanak kárt tenni a sérülékeny elemekben.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Megerősítve
Az ICON cuccával kimagasló a terepjáró képessége

Safari snorkel segíti a folyóátkeléseket, a tetőcsomagtartón Maxtrax trepnik kaptak helyet, a csomagtartóban pedig hűtő és Alu-Box tárolórendszer is van. Bár pakolás szempontjából eléggé megcsappant a rendelkezésre álló terület, de az autóhoz off road utánfutó (Patriot Campers X1H) is jár, amelynek felszereltségébe sátor, komplett tábori konyha, napelemes töltésű akkumulátorcsomag és vízmelegítő is tartozik.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Hosszabb utakra hangolva
A kőkemény modellhez off road utánfutó is jár, amelyben sátor és komplett tábori konyha is van

Maradt a 18-as gyári felni, amelyre 275/70-es abroncsokat húztak. Lecserélték a Lexus első lökhárítóját, az újba pedig csörlő került, de LED-es kiegészítő lámpatestekkel is megtoldották a járgányt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Minden nehézségre felkészülve
Lekapták az elejéről a lökhárítót, a helyére csörlővel ellátott darab került

Ugyancsak nem nyúltak a motorhoz, persze, minek is babrálták volna meg, hiszen a világ egyik legjobb aggregátja ketyeg benne. A 4,6 literes, V8-as benzines technika 301 lóerős, a csúcsnyomatéka 446 Newtonméter. Ja, és nem mellékesen akár 3 tonnát is elhúz az abszolút terepjárásra alakított GX.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Komfort
A 4,6 literes, V8-as motorral ellátott gép hátuljában tárolórendszer és hűtő is van

Az akár többhetes kirándulásoknál és expedícióknál is bevethető Lexus GXOR igazából azért készült, hogy demonstrálja: az off road piac szereplőitől, gyártóitól beszerezhető alkatrészekből profi terepjáró építhető, ha van egy megbízható alap. Mondjuk, egy Lexus GX 460.

 

 

Forrás: youtube, Lexus