Legfrissebb hírek ÚJ

Pickupharcos: kőkemény Nissan Navara az ausztráloknak – Galéria!

Pickupharcos: kőkemény Nissan Navara az ausztráloknak – Galéria!

Bár Európában nem túl nagy a kereslet a korábban az Év pickupjának választott Nissan Navara iránt, Ausztráliában olyan jól fogy a platós munkagép, hogy különkiadások jelennek meg belőle. Ráadásul nem is akármilyenek! Az egyik például az összkerekes SL Warrior, amely kimagasló off road képességekkel rendelkezik.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Masszív
Nissan Navara NP300 a kőkemény terephez igazítva: az SL Warrior hardcore off road képességekkel rendelkezik

A Nissan Navara SL Warrior névre keresztelt modell a kőkemény PRO-4X Warrior továbbfejlesztett változata, terepjárós tulajdonságokkal és kalandokra feljogosító felszereléssel. Így például haspáncélzat, csörlő, LED-es kiegészítő lámpaszett, speciális platóbélés és könnyen tisztítható padlószőnyeg is jár hozzá.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Minőség
Az utastere modern és kényelmes, extrás, jól felszerelt

A 3,5 tonnás vontatási kapacitással bíró pickup 40 milliméteres hasmagasság-emeléssel, új rugókkal, lengéscsillapítókkal és lökhárítókkal rendelkezik. A 17 colos, a terepjárást támogató keréktárcsáin 275/70-es Cooper Discoverer All-Terrain AT3 gumiabroncsok feszülnek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Terepre vele!
A futóművét, a felfüggesztését is megbabrálták a szakik

A gép terepszögein is javítottak a szakemberek, de az utasterén szintén változtattak. Belekerült egy 8 hüvelykes érintőképernyős infotainment rendszer Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással, egy 7 hüvelykes másik kijelző, hat hangszórós zenerendszer, USB-portok, tolatókamera, ütközés-figyelmeztetés, valamint vészfékező-rendszer.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Bevetésre készen áll
40 milliméteres hasmagasság-emelést és haspáncélzatot is kapott

A Nissan Navara SL Warriort a japán márka az ausztrál mérnöki partnerével, a Premcarral együtt fejlesztette, s ugyanazon a szigorú tesztsorozaton ment át, mint a másik „harcos”, a PRO-4X Warrior. A bemutatótermekbe várhatóan augusztusban érkezik meg, a kezdőára 58000 ausztrál dollár, vagyis megközelítőleg 16 millió forint lesz.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Igazi harcos
Nyugodt szívvel elhagyható vele az aszfaltutak unalmas világa

A hatsebességes kézi vagy hétfokozatú automata váltóval rendelhető (utóbbi felára 2500 ausztrál dollár, úgy 692 ezer forint) pickupban 2,3 literes duplaturbós dízelmotor dolgozik, az erőforrás 190 lovas, a csúcsnyomatéka pedig 450 Newtonméter.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Felkészítették
Kőkemény környezetben tesztelték a Warriort