Legfrissebb hírek ÚJ

Segít a szörnyeteg az árvízben – Videó!

Segít a szörnyeteg az árvízben – Videó!

A legnagyobb bajban jól jönnek a gépszörnyek. A Texasban anno lecsapott Harvey hurrikán tombolása legkevesebb harmincnyolc halálos áldozatot követelt, a terület jelentős része víz a alá került. Ilyen vészhelyzetben eelkél a segítség.

Ahhoz, hogy az ember megértse, mennyire pokollá változott minden, elég csak a bő másfél évtizede a New Orleansre lecsapó Katrina hurikánra gondolni, hogy a környék szellemteleppé változott.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)


Ám a helyiek összefogtak a bajban, mindenki ott segített, ahol tudott. Az egyik lakos például a korábban csak bulijárgányként használt Cadillac Escalade-jével, amely valójában egy monster truck.

Normális körülmények között az ilyesfajta gépek szükségtelenek és az utcai, hétköznapi közlekedésre alkalmatlanok, használhatatlanok, ám az apokalipszis napjaiban bizony jól jönnek. Bár ne lenen rájuk szükség...

Képgaléria megtekintése (5 db kép)


Az összkerekes szörnyeteg, a jelentős hasmagasságával még azokon a helyeken is elboldogult, ahol a katasztrófavédelem és a katonaság óriásai elakadtak. A belepakolt 6 ezer köbcentiméteres, több mint 500 lóerős motorja jó szolgálatot tett, bármit kiráncigált, ami elakadt. Alapesetben homokbuckákat kellene átugratnia, roncsokon kellene átvergődnie, ám most a mentésben jeleskedett.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)


A Nemzeti Gárda kőkemény terepre szánt teherautója elakadt a víz borította területen, ám a monster nem hagyta cserben. Sőt, számíthatott a baráti támogatásra is: amikor nem volt elég a saját ereje, egy másik nagykerekűt is bevontak a mentésbe. Bizonyították, hogy igazi hardcore járművek, amelyek a bajban sem vallanak szégyent.

 

Forrás: youtube