Legfrissebb hírek ÚJ

Subaru WRX STi a bobpályán – Videó!

Subaru WRX STi a bobpályán – Videó!

Lélegzetelállító produkció! A brit Mark Higgins az 1928-as és 1948-as St. Moritz-i téli olimpiai játékok helyszínén található bobpályán ment végig egy összkerekes Subaru Impreza WRX STi-vel. Elképesztő, eszement, lenyűgöző akció volt – no meg nem kicsit életveszélyes.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Bajnok
A profi raliversenyző, a brit Mark Higgins az életét kockáztatta, hogy a Subaru Impreza WRX STi-vel végigszáguldjon a St. Moritz-i bobpályán

A brit ralibajnok végigment már egy Subaruval a híres, sok áldozatot követelő Man szigeteki motoros pályán, kaszkadőrködött, így szerepelt például a James Bond és a Halálos iramban filmekben is. A jégkatlanban száguldás még kimaradt az életéből, ezért úgy gondolta, itt az ideje pótolni a kalandot.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Félelmetes
A versenyző bevallotta, néha hajszálon múlott, hogy uralni tudja a vasat

Az 1700 méter hosszú, 130 méteres szintkülönbséggel, átlagosan 8 százalékos lejtéssel bíró bobpályára a Prodrive által felkészített különleges Imprezával merészkedett. A produkció legkényesebb része az úgynevezett patkókanyar volt, a döntött balosba minimum 29, maximum 35 mérföld/órás sebességgel mehetett bele, mert különben „elszállt” volna.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
130 méteres szintkülönbség
Jégfal vette körül 1,7 kilométeren át

Íme a lélegzetelállító őrült száguldás a bobpályán: