Legfrissebb hírek ÚJ

Terepszörnyeteg született: az S-osztályt keresztezték a GAZ-zal – Videó!

Terepszörnyeteg született: az S-osztályt keresztezték a GAZ-zal – Videó!

Mi a fene ez?! Az oroszok már megint nem bírtak magukkal, a Mercedes luxusmodelljéből, az S-osztályból összkerekes terepszörnyet építettek. Ráadásul a GAZ-66-os legendával egyesített masina eladósorba is került, a nem működőképes gép ára húzós, 70 ezer euró, azaz 27 millió forint.volt.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Félelmetes
Ez tényleg pusztító jármű

Ööö... Mi a baj, elgurult a gyógyszer?! Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. A Mercedes S 500 W 140 és a GAZ-66 keveréke – német-orosz szörnyeteg, a tundra, a tajga harcosa, az országutak réme. A vadállat 2009 és 2012 között épült, egy 58 esztendős férfi jóvoltából a Kaluga régióban.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Őrült ötlet
A GAZ-66 alvázára építették a Mercedes S-osztályt

Kihívást keresett a katonatiszt, a lehetetlent lehetségessé akarta varázsolni. Volt egy GAZ teherautója, amely a szívéhez nőtt és túlságosan jó volt ahhoz, hogy egyszerűen kidobja, hagyja teljesen szétrohadni. Az 1964 és 1999 között épült keleti blokk Unimogját keresztezte az 1991 és 1998 között gyártott S-osztállyal.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Félre az utamból!
A megjelenése is tekintélyt parancsoló

A járművet 5 literes, V8-as, 320 lóerős motor hajtja, az aggregát mindössze 10 ezer kilométert futott, tehát alig használták. A „mester” a GAZ alvázára helyezte a Merci karosszériáját. Állítólag az eredeti szovjet sebességváltó dolgozik benne, ahogy a beltér is szinte változatlan maradt. Vagyis kényelmes bőrülésekben foglalhat helyet a tulaj és a többi utas.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Víz, sár, homok...
Teljesen mindegy, milyen terepre téved, elboldogul

A kerekek majdnem egy méter magasak, az abroncsok traktorból származnak. Olyan „gallytörő” került az elejére és „lökhárító” a hátuljára, amit a világ még nem látott, az az ember érzése, hogy ez az autó átmegy mindenen, még a falon is. A robusztus Mercedes-GAZ ráadásul 100 kilométer/órás csúcssebességre is képes – elboldogul az aszfalton, a dagonyában és a vízben is.

A 2015-ös moszkvai off road show díját is nyerő alkotás ára 70 ezer euró, tehát körülbelül 27 millió forint.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Drága
Még a falon is átmegy a 27 milliós összegért eladó szörnyszülött

 

 

Forrás: youtube