Legfrissebb hírek ÚJ

Új rakétarendszert kapnak a Humvee utódjai

Új rakétarendszert kapnak a Humvee utódjai

Az Egyesült Államok hadseregének összkerekes, páncélozott, kimagasló terepképességgel megáldott járműveket szállító Oshkosh most egy speciális rakétavetővel látja el a modelljeit, így akár 20 mérfölddel távolabbi célpontokat is támadhat.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Lehet rá számítani
Az Oshkosh által gyártott JLTV masszív, rendkívüli terepképességekkel bír, a Humvee méltó utódja

Az Oshkosh gyártja a legendás Humvee utódját, a Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) gépeket, amelyek a gyalogsági egységek szinte minden igényét kiszolgálják. A JLTV nehézfegyver-hordozóként, segédfegyver-hordozóként és közelharci fegyver-hordozóként is használható, ami azt jelenti, hogy rendkívül sokoldalú.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Háború
A JLTV-re telepített rendszer akár helikopterre is felszerelhető, 32 kilométerrel távolabbi célpont is megsemmisíthető vele

A legújabb frissítés, amely kompatibilis JLTV platformra, a Lockheed Martin által gyártott Spike Non-Line-of-Sight (NLOS) rakétarendszer. A Lockheed a héten közölte, hogy az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnoksága megbízásából sikeresen integrálta a Spike-ot egy Oshkosh gépre.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Véderő
A JLTV a gyalogság rendkívüli támogatását (is) biztosítja

A Spike NLOS nagy hatótávolságú, precíziós fegyver, amely a JLTV kiváló terepképességével kombinálva rendkívüli hatékonyságot biztosít – nyilatkozta Jerry Brode, a Lockheed Martin speciális részlegének alelnöke. – Ez a fejlett fegyverrendszer valós idejű videóképe lehetővé teszi a kezelők számára, hogy módosítsák vagy akár megszakítsák a küldetést, miközben a rakéták a cél felé tartanak. Így a kritikus pillanatokban is több választási lehetőség adódik.”

A Spike egy elektrooptikai/infravörös rakétarendszer, amely földi, légi és tengeri platformokon használható. A rakéta hatótávolsága 20 mérföld, azaz körülbelül 32 kilométer, és már használja az amerikai hadsereg, de hat másik szövetséges nemzet is. A Lockheed szerint meglehetősen egyszerű felhelyezni egy mozgó platformra, mivel mindössze egy szabványos „raklapon” elhelyezett interfészre van szükség, és kevesebb mint 20 percet vesz igénybe, hogy működésbe hozzák.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hardcore
A legnehezebb terepen, a legextrémebb környezetben is gond nélkül elboldogul

 

 

Forrás: youtube