Legfrissebb hírek ÚJ

Vadállat! Hennessey Maximus Jeep Gladiator: 1000 pacis pickup – Videók

Vadállat! Hennessey Maximus Jeep Gladiator: 1000 pacis pickup – Videók

Szükség van egy összkerekes pickupra, amely 1000 lóerős? Épeszű ember valószínűleg azonnal rávágná, hogy nincs, de John Hennessey másképpen gondolkodik. A híres amerikai tuningcég, a Hennessey Performance Engineering alapítója utasítást adott a szörnyeteg megalkotására, az 1000 pacis Jeep Gladiator Maximusra.

A vadállat elejében 6,2 literes, V8-as Hellcat benzinmotor dühöng, amely megkapta a HPE1000 motorfrissítő csomagot. Ez annyit jelent, hogy az erőmű ezer tagú méneséhez 1265 newtonméteres topnyomaték párosul. Az elektronika teljes átprogramozása mellett szükség volt a kábelkötegek korszerűsítésére, a hűtő- és az üzemanyagrendszer kicserélésére.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Életveszély!
Félelmetes teljesítményre képes a benne tomboló 1000 lónak és az 1265 newtonméteres csúcsnyomatéknak köszönhetően
Forrás: HPE

A Jeep természetesen 4x4-es, s enyhén átprogramozott nyolcfokozatú automataváltó segíti az iszonyatos erő leadását, továbbítását. A Hennessey egy vadonatúj, rozsdamentes acél kipufogószettet pakolt a gépbe, s a Gladiator hatalmas, 20 hüvelykes kerekeket kapott, amelyeken BFGoodrich terepabroncsok feszülnek.

A szakemberek frissítették a vas felfüggesztését, emeltek a hasmagasságon és speciális lökhárító került előre, valamint hátulra is, plusz LED-es világítással látták el a platóst, hogy a sötétben is biztonságosan elboldoguljon.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Micsoda megjelenés!
Inkább hasonlít egy katonai terepjáróra, mint munkagépre. Persze, versenyautónak is elmenne...
Forrás: HPE

A Maximus 1000-ből összesen 24 darab készül, az építési költség eléri a 200 ezer dollárt, vagyis a 71,5 millió forintot – az első példányokat még 2020-ban kezdték összerakni. Amolyan bónuszként a cég vállalja a testre szabott bőrös beltér megalkotását, többek között Maximus hímzett ülésekkel. A jármű elkészítése a rendeléstől számítva körülbelül négy hónapot vesz igénybe.

 

 

Forrás: youtube