Legfrissebb hírek ÚJ

Vadállat pickupot épített a Hennessey

Vadállat pickupot épített a Hennessey

Ezúttal a Ford F-150-es volt terítéken az amerikai tuningcégnél, ebből alkotott egy igazi versenygépet, amellyel túlzás nélkül fel lehet szaggatni az útról.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Hennessey

Amit, ugyanis a Hennessey mesterei egyszer kiadnak a kezükből, arról biztosra vehető, hogy egy pusztító vadállat. A főbb jellemzők, a vagány külső, a motorház alatt lakozó elementáris erő, valamint a sugárzó amerikai fenegyerek életérzés. Erre a vasra is elég ránézni, és máris magunk elé képzelhetjük, ahogyan a cowboy-kalapos kockás inges suttyók, dörömbölő hangon üvöltetve a motort mennek mindenki agyára.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Hennessey

Komoly az esély erre, hiszen a Hennessey Ford F-150 Heritage Edition alapja egy ötliteres V8-as dízelmotor, amely alapból 395 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes. Igen ám, de ezt még megspékelték egy 2,9 literes szupertöltővel, amellyel sikerült tovább pörgetni a produkciót 768 lóerősre. Nem hiszem, hogy ennél több magyarázat kellene igen bivaly a cucc, még a Ford GT-t is lenyomja.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Hennessey

Jó persze ehhez még kellett némi okosság, mint a saját gyártású kipufogórendszer, egy menetvezérlő elektronika, illetve a fékezést elősegítő Berembo-cuccok. Hogy alacsonyabban legyen a súlypont, egy ültető kitet is kapott a futómű, amely 22 colos felnikre húzott terepgumikban végződik. Az ára nagyjából 20 millió forint.