Legfrissebb hírek ÚJ

Váóóó! Kontinensátszelő Lexus luxus terepjáró – Galéria!

Váóóó! Kontinensátszelő Lexus luxus terepjáró – Galéria!

Még komolyabban fókuszál a terepen járásra a Lexus LX 570. A 200-as Toyota Land Cruiser alapjait öröklő luxus összkerekes off roaderből elkészült a J201 koncepció, amely 550 lóerős és abszolút alkalmas a kontinensek átszelésére, a hosszabb kiruccanásokra, a „senki földjének” a meghódítására.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
Remekmű
A koncepció neve: J201. A Toyota Land Cruiser J200-asra épült Lexus LX 570 az alapgép, s ezt alakították át a terepen is simán elboldoguló expedíciós járművé
Forrás: Expedition Overland

Az Expedition Overland segítségével épült autóban a gyári 5,7 literes, V8-as benzinmotor található, de a 362 lóerős (530 Newtonméter) csúcsteljesítményt feljebb piszkálták. A Magnusson kompresszornak is köszönhetően a gép immáron 550 pacis, a topnyomatéka pedig 745 Newtonméter. Az aggregáthoz nyolcfokozatú automataváltó és 4x4-es hajtás kapcsolódik, de a felszereltségébe zárható ARB (Air Locker) differenciálmű is tartozik.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
Kompresszoros
Az 5,7 literes, V8-as benzinmotorral ellátott vas 550 lóerős, a topnyomatéka 745 Newtonméter
Forrás: Expedition Overland

A modell alapból is kiváló terepjáró-képességét sikerült jobbá tenni. CBI off road lökhárító, valamint Warn Industries Zeon 10-S csörlő került az elejére, és a Rigid Industries RDS SR-Series Pro fénysávja teszi tökéletessé az alkotást. A TJM Airtec Snorkelje gondoskodik arról, hogy tiszta levegőt szívjon a vas, plusz nagy teljesítményű ARB fedélzeti kompresszorral is ellátták a J201 fantázianevű LX 570-est.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
Maximálisan felkészítve
Nem hiányozhat róla az off road lökhárító, a haspáncél, a csörlő és a kiegészítő világítótest sem
Forrás: Expedition Overland

Terepjárásra tökéletesen alkalmas Evo Corse DakarZero keréktárcsák kerültek rá, ezekre General Grabber X3 abroncsokat (285/70 R17) húztak. A fékerőt a Stoptech tárcsái, betétei, nyergei teszik komolyabbá, a futóművet, a felfüggesztést az Icon Vehicle Dynamics és az OEM rendkívüli minőséggel bíró termékei tökéletesítették.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
Pazar
Tetőcsomagtartó, létra, pótkeréktartó, póttank. Nem lehet belekötni a minőségi felszereltségébe
Forrás: Expedition Overland

Természetesen nem hiányozhat a haspáncélzat sem a kocsiról, ezt a CBI biztosítja – például az üzemanyagtartály is védelmet kapott, ha extrém területre téved a Lexus, nehogy baj érje. Annak érdekében, hogy a hosszúra nyúló kirándulás alatt a felszerelés elférjen, Prinsu Design tetőcsomagtartó-rendszert tettek rá. Természetesen a hátsó lökhárítót is cserélték az alkotók (CBI off road), de van rajta pótkeréktartó, létra, Baja Designs S2 Sport kiegészítő világítás és körülbelül 19 literes pót üzemanyagkanna.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
Mestermunka
A CBI lökhárítók megkönnyítik az extrém terepen közlekedést, strapabíróak, kiváló minőségűek
Forrás: Expedition Overland

Nem hiányozhat a felszereléséből az ARB Linx interface, amely megkönnyíti a vezérlését többek között a kiegészítő világításnak, a differenciálzárnak, a kompresszornak, de figyeli a jármű akkumulátorának állapotát és a vas dőlésszögét a meredek terepen. Annak érdekében, hogy a rend legyen az úr a csomagtérben és mindent átlásson az ember, Goose fiókrendszer került bele, de jutott hely a Warn Epic Recovery készletnek (pl. vontatóhevederek, kampók, trepnik, stb), sőt a kutyatálnak is, ha esetleg a házi kedvenc velünk tartana az útra.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
Rend a lelke mindennek
A csomagtérben polcrendszert helyeztek el, így nem kell keresgélni, ha valamire szükség van az utazás alatt
Forrás: Expedition Overland