Legfrissebb hírek ÚJ

Vulkánt másznak a Porsche 911-esek

Vulkánt másznak a Porsche 911-esek

Nem akármilyen expedíciós tesztet teljesítettek a német gyártó sportgépei, amelyeket alaposan felkészítettek és terepesítettek a nagy küldetésre.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Porsche
 

A Porsche két erősen átalakított 911 Carrera 4S autót küldött a chilei Ojos del Saladóra, a világ legmagasabb vulkánjára. Romain Dumas endurance versenyző vezetésével a csapat majdnem 6000 méter magasra jutott, és az autóknak -22 Celsius-fokos hidegben is menniük kellett. A havas és jeges körülmények megakadályozta a csúcstámadást, de a Porsche elégedett az elvégzett tesztekkel.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Porsche

A 911 Carrera 4S hajtásláncát nem módosították, így a 443 lóerős turbófeltöltős hathengeres motor zúzott, amelyet egy hétfokozatú kézi váltóval kötöttek össze. A német gyártó azért ezt a típust választotta, mert képes megbirkózni a nagy magasságokkal. Persze számos módosítást hajtottak végre, hogy felkészítsék a vulkánjárásra.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Porsche

A Porsche Warp-Connecter rendszerét építették be, amely mechanikus kapcsolatot hoz létre mind a négy kerék között, hogy a kerekek terhelése állandó legyen, még akkor is, ha a futóműnek extrém terepen kell helytállnia. A cucc kézi kapcsolható differenciálzárral és steer-by-wire kormányzással rendelkezik. Tovább fejlesztették hűtést és a csörlő sem maradhatott ki a pakkból.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Porsche

Az utastérbe bukócsövek és szénszálas ülések kerültek verseny biztonsági övekkel. A hasmagasságot megemelték. Az alacsonyabb áttételezés pedig javította a reakciókészséget alacsony sebességnél, és segített az autónak megbirkózni a robusztus terepgumikkal. A Porsche könnyű Aramid alvázvédő haspáncélt szerelt fel a sziklák ellen. Komoly lett a két vas.